محققان كشور سلول های خورشیدی قابل چاپ ساختند

محققان كشور سلول های خورشیدی قابل چاپ ساختند

تعدادی از پژوهشگران در دانشگاه یزد با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی وریاست جمهوری موفق به تولید نسل جدیدی از سلول های خورشیدی قابل چاپ شدند.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، نعیمه ترابی میرزایی، مجری این طرح اظهار داشت: هدف این پژوهش استفاده از مواد جاذب پروسکایت در ساختار سلول خورشیدی بود. بگونه ای که مراحل ساخت به دمای بالا احتیاج نداشته باشد. تولید برق مصرفی با استفاده از سلول های خورشیدی بسیار آسان تر از سایر روش ها است، اما به دلیل قیمت بالای سلول های خورشیدی سیلیکونی، استفاده از آنها در خیلی از موارد مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: فرآیند ساخت سلول های خورشیدی نسل جدید بسیار ارزان و آسان تر از سلول های سیلیکونی است که با فراهم آوردن امکان ساخت سلول ها بر روی زیرلایه های منعطف می توان به صنعت تولید سلول های خورشیدی قابل پرینت دست یافت.
ترابی با اشاره به اینکه این تکنیک به دلیل مقرون به صرفه بودن و قابلیت تولید در مقیاس وسیع بسیار مورد توجه است، تصریح کرد: با دستیابی به این فناوری می توان بخش بزرگی از برق مصرفی را از راه سلول های خورشیدی تأمین کرد.
میرزایی افزود: هم اکنون دانش ساخت سلول های خورشیدی پروسکایت در کشور وجود دارد و پژوهشگران ایرانی هم پای سایر کشورها در این عرصه پیش آمده اند. اما در حلقه اتصال تحقیقات به صنعت مشکلاتی وجود دارد و شاهد تجاری سازی این نوع سلول ها در کشور نیستیم.
بر مبنای اعلام مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، وی با اشاره به اینکه در این پژوهش سلول های خورشیدی پروسکایت با قابلیت پرینت ساخته شد، اظهار داشت: تمام لایه ها و اجزای سلول های خورشیدی را در دمای پایین و روی بستری انعطاف پذیر ساختیم. ارزان، سبک بودن و بازدهی بالا بعضی از خصوصیت های این سلول های خورشیدی است. ضخامت کل سلول می تواند کمتر از ۱ میکرون هم باشد.




منبع:

1399/08/25
12:50:08
5.0 / پنج
1583
تگهای خبر: ارز , ایران , تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سیمان سیمان