سعدمحمدی خبر داد

افتتاح سه كارخانه با هدف افزایش 4۰۰ هزار تنی تولید كنسانتره مس

افتتاح سه كارخانه با هدف افزایش 4۰۰ هزار تنی تولید كنسانتره مس

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام نمود که این شرکت در سال ۱۴۰۰ افتتاح و راه اندازی سه کارخانه جدید را در برنامه دارد.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا. اردشیر سعدمحمدی در اولین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۰ که امروز (یکشنبه) در شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد، گزارشی از عملکرد این شرکت در سال ۱۳۹۹ عرضه داد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه طی سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰۱ هزار متر حفاری عمقی برای شناخت پتانسیل های جدید انجام شد که در نتیجه این اکتشافات، یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار ۰.۵ درصد کشف شد، اظهار داشت: ازاین رو ذخیره شرکت ملی صنایع مس پارسال از هشت میلیارد تن عبور کرده که افتخاری بزرگ است. در سال ۱۳۹۸، ما موفق شده بودیم ۵۲۳ میلیون تن ذخیره جدید در مس به ثبت برسانیم. نکته مهم این است که به لحاظ ریالی، این یک میلیارد تن ذخیره جدید این است که تنها «ارزش برجای» این ذخیره اکتشافی به لحاظ ریالی بیشتر از ۳۵ هزار میلیارد تومان به دارایی های شرکت ملی مس اضافه شده است.
وی ادامه داد: ذخایر ما در دنیا قبل از اکتشافات جدید به ۳۶.۵ میلیون تن می رسید که با مجموع اکتشافات صورت گرفته طی دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، حدود ۷.۵ میلیون تن به ذخیره کشور اضافه شده است؛ ازاین رو هم اکنون ذخایر ما بیشتر از ۴۰ میلیون تن مس خالص است. امید است که با برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال ۱۴۰۰، رتبه هفتم فعلی به لحاظ ذخایر دنیا که متعلق به شرکت ملی صنایع مس است، ارتقا یافته و به رتبه ششم جهان برسیم.

رکود تولید کاتد و آند شرکت ملی مس در سال ۱۳۹۹ شکسته شد
سعدمحمدی تصریح کرد: به لحاظ تولید هم شرکت ملی صنایع مس پارسال موفق شد از تولید ۲۸۰ هزار و ۳۰۰ تن کاتد مس عبور کند که برای نخستین بار در تاریخ این شرکت اتفاق افتاده است و رشد ۱۲ درصدی تولید نسبت به رکورد قبلی که متعلق به سال ۱۳۹۸ بوده، رقم زده است. در بحث تولید آند هم با رشد ۱۶.۸ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸، رکورد جدیدی در سال ۱۳۹۹ به جا گذاشتیم که طبق آن، ۳۵۵ هزار و ۶۱۱ تن آند ساخته شده است که این هم دستاورد مهمی برای شرکت ملی صنایع مس بوده است. همینطور قریب به ۱۸۵ میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس پارسال صورت گرفته است. در تولید کنستانتره هم رکورد تولید پارسال شکسته شد و با تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره مس از تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن ساخته شده در سال ۱۳۹۸ فراتر رفت. تولید لجن آندی که حاوی فلزات گرانبهاست، هم پارسال نسبت به سال قبل از آن، پنج درصد افزایش یافت و به ۷۷۹ تن رسید.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: باتوجه به اینکه در روز گذشته، فروش ۷۲۷۰ میلیارد تومانی مس را در اسفند ماه به ثبت رساندیم، این مورد مبین فروش ۴۱ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ است که نسبت به سال ۱۳۹۸ بیشتر از ۹۰ درصد رشد داشته است. در این رابطه که آیا این ۹۰ درصد رشد فروش مختص نرخ تسهیل ارز بوده یا شامل موارد دیگر هم می شود، باید اظهار داشت که پارسال موفق به فروش ۲۷۲ هزار و ۴۰۰ تن کاتد شدیم که رکوردی در طول تاریخ مس است. در رکورد قبلی در ارتباط با سال ۱۳۹۸ حدود ۲۴۸ هزار تن فروش داشته ایم؛ ازاین رو قابل بررسی است که قسمتی از این افرایش فروش در ارتباط با عملکرد است و بخشی هم در رابطه با نرخ تسهیل ارز بوده است. این آمار فروش در حالی رقم خورده است که هیچگونه تنشی هم در بازار به وجود نیامده است. برای متقاضیان ما در بورس طی سال قبل ۲۰۲ هزار تن مس عرضه شد و فروشی که در تابلو صورت گرفت ۱۵۰ هزار تن بود؛ ازاین رو آنقدر عرضه داشتیم که هیچگونه رقابتی برای مشتریان ایجاد نکنیم و افزایش قیمت تنها ناشی از نرخ بین المللی مس بود.

او با تشریح برنامه ریزی صورت گرفته برای سال ۱۴۰۰ و استراتژی های در نظر گرفته شده، محور کار شرکت ملی صنایع مس را بر روی محور توسعه اعلام نمود و اظهار داشت: سه طرح بسیار مهم در سال ۱۴۰۰ افتتاح می گردد که شامل معدن و کارخانه کنسانتره دره آلو، معدن و کارخانه کنسانتره دره زال و کارخانه فلوتاسیون سرچشمه خواهد بود و با این کار بیشتر از ۴۰۰ هزار تن به تولید کنسانتره و حداقل ۸۰۰ میلیون دلار به درآمد شرکت ملی مس اضافه خواهد شد. بطور قطع اتفاقی مهم در این شرکت رخ خواهد داد و تأثیر به سزایی در کسب درآمد و تأمین سود و در حقیقت تأمین سرمایه لازم برای سایر توسعه ها با یک هزینه پایین شکل خواهد گرفت.
وی ضمن اشاره به اینکه در چارچوب ۲۹ پروژه، ۲.۴ میلیارد یورو بعلاوه ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح تعریف شده است اظهار داشت: ظرفیت فعلی کارخانه های کنسانتره این شرکت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن است و با برنامه ریزی صورت گرفته، طی چهار سال آینده ظرفیت تولید کنسانتره ما به بیشتر از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید که همچون این طرح ها برای افزایش ظرفیت کنسانتره میتوان به طرح فاز ۳ سنگون، فاز ۳ کارخانه ۳۰۰ هزار تنی سرچشمه، فاز ۲ میدوک در شهر بابک با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن، فاز جدید کارخانه کنسانتره ۱۰۰ هزار تنی حاصل از خاک های کم عیار در میدوک و... اشاره نمود.
سعدمحمدی ضمن ابراز امیدواری از اینکه با آغاز به کار این طرح ها و برنامه های توسعه ای، ایران جزو ۱۰ شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار گیرد، اظهار نمود: شرکت ملی مس در انتهای سال ۱۳۹۸ سومین شرکت بورسی کشور بوده و در انتهای سال گذشته به رتبه دوم ارتقا یافت که امیدواریم تا آخر سال جاری و با راه اندازی کارخانه های مورد نظر به جایگاه اول شرکتهای بورسی برسیم. میزان بازدهی سهام شرکت مس پارسال ۲۸۲ درصد بود که مبین این است که رتبه اول بازدهی را در شرکتهای هم گروه به خود اختصاص داده ایم.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران همینطور ابراز امیدواری کرد که با سرمایه گذاری در بخش معدن و خرید تجهیزات و فناوری های نوین، خرید دستگاههای حفار جدید (۱۵ دستگاه)، استفاده از نرم افزارهای روز اکتشافات معدنی و همینطور استفاده از سیستم ابر الکترونیکی (برای ارزیابی ذخایر و پتانسیل های جدید) استان های جدیدی همچون آذربایجان غربی، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اردبیل در جرگه معدنی تولیدات معدنی مس قرار گیرند.

مس عنصری استراتژیک برای سرمایه گذاری در دنیا
ایشان در ادامه ضمن تاکید بر افزایش میزان مصرف مس در دنیا، اظهار داشت: هم اکنون در دنیا حدود ۳۹ درصد از نفت و ۱۹ درصد از الکتریسیته برای تأمین انرژی استفاده می شود. برنامه ریزی ها و پیشبینی ها این است که طی ۳۰ سال آینده ( در سال ۲۰۵۰) برای تأمین انرژی مصرفی دنیا، ۱۳ درصد از نفت و ۴۹ درصد از الکتریسیته استفاده گردد و باقی هم از سایر منابع؛ ازاین رو مهم ترین عنصر در ایجاد این زمینه که بتواند میزان مصرف انرژی الکتریسته را از ۱۹ به ۴۹ درصد برساند، عنصر مس به جهت خاصیت هدایت الکتریکی و قیمت بی نظیر آن خواهد بود. همینطور طی ۱۰ سال آینده ۳۵ درصد خودرو ها برقی خواهد شد و باتوجه به اینکه خودرو های فعلی حدودا چهار کیلوگرم مصرف مس دارند و هر خودرو برقی به ۸۹ کیلوگرم مس احتیاج خواهد داشت، بازار مناسبی را میتوان تعریف کرد.
مدیرعامل شرکت ملی مس با اشاره به اینکه مس بعنوان عنصر استراتژیک سرمایه گذاری در دنیا مطرح است، اظهار نمود: میزان سرانه مس ۳.۲ کیلوگرم است. با عنایت به افزایش جمعیت طی ۲۰ سال آینده ما به پنج میلیارد تن مس احتیاج خواهیم داشت؛ ازاین رو با عنایت به کیفیت خیلی خوب مس ایران، باید بتوانیم شرایط ایجاد یک بنگاه بزرگ را به لحاظ اقتصادی برای کشور ایجاد نماییم.




منبع:

1400/01/16
00:11:05
0.0 / پنج
1153
تگهای خبر: ارز , ایران , بازار , بنگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیمان سیمان