افزایش ۲۵درصدی نیاز كشور به پنبه

افزایش ۲۵درصدی نیاز كشور به پنبه

به گزارش سیمان مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: نیاز کشور به پنبه از 120 هزار تن به 150 هزار تن ارتقا یافته، بدین سبب نیاز است که خود اتکایی در این بخش هرچه زودتر افزایش یابد.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، ابراهیم هزارجریبی در نشست خبری دومین همایش ملی روز جهانی پنبه با اعلان اینکه برنامه سال جاری کشت پنبه ۱۱۵هزارهکتار است، اظهار نمود: پیش بینی می شود کشت پنبه ۱۶درصد در سطح و چهار درصد در عملکرد نسبت به سال قبل رشد داشته باشد. همین طور پیش بینی می شود که ۳۲۷هزار تن پنبه وش و ۱۰۰ هزار تن الیاف پنبه در سال ۱۴۰۰تولید شود و تولید پنبه نسبت به سال قبل ۲۱ درصد رشد داشته باشد.
وی با اشاره به این که کشت اول پنبه از شروع بهار شروع شده و پیش بینی می نماییم اواخر خرداد ماه به اتمام برسد، اضافه کرد: درحال برنامه ریزی برای کشت پنبه در مناطق گرمسیری در مردادماه هستیم.
مجری طرح ملی پنبه وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد: کشت پنبه در مناطق جدید کشور از دیگر برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است. می خواهیم در مناطق گرمسیری استانهای ایلام، لرستان و سیستان و بلوچستان حدود ۲۰۰۰ هکتار پنبه کشت نماییم.
وی افزود: برنامه دیگر وزارت جهاد کشاورزی کشت پنبه در منطقه گرمسیری کرمانشاه است که نهایتاً تا سال ۱۴۰۱ صورت خواهد گرفت.
هزارجریبی تصریح کرد: کشور در پنبه خودکفا بود حتی برخی سال ها نیز صادر می کرد. سیر نزولی این خودکفایی از سال ۱۳۸۰ شروع شد؛ بطوریکه سال ۱۳۸۲ مجبور شدیم برای جبران کسری داخل، واردات انجام دهیم. این روند حدی شد که سال ۱۳۹۳ واردات از تولیدات پیشی گرفت. اما در سال ۱۳۹۹ ورق برگشت و تولید بیشتر از واردات شد و درمقابل ۸۰ هزار تن الیاف پنبه تولید داخل ۷۰ هزار تن واردات صورت گرفت. این مساله نشان میدهد پنبه به سطح خود اتکایی پیش می رود.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اعلان اینکه در دهه ۹۰ نیاز کشور به پنبه حدود ۱۲۰ هزار تن و خود اتکایی نیز ۶۸ درصد بود، افزود: با رشد صنعت نساجی و افزایش تقاضا نیاز به پنبه در کشور ۱۲۰ هزار تن به ۱۵۰ هزار تن ارتقاء یافته و نیاز است خود اتکایی در این بخش هرچه زودتر افزایش یابد.
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی به استان های کلیدی در کشت پنبه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: گلستان، خراسان رضوی، فارس، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان جنوبی از استانهای اصلی در کشت پنبه هستند.
او در آخر اظهار نمود: سال ۱۳۹۸، ۲۰۰ میلیون دلار واردات پنبه صورت گرفت که این رقم در سال 1399 به ۱۴۰ میلیون دلار رسید و این نشان میدهد که طی یک سال ۳۰ درصد کاهش ارزش واردات پنبه داشته ایم.





منبع:

1400/03/11
22:39:31
0.0 / پنج
910
تگهای خبر: ارز , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سیمان سیمان