شناسایی خانه های خالی معطل تکمیل سامانه املاک و اسکان

شناسایی خانه های خالی معطل تکمیل سامانه املاک و اسکان

به گزارش سیمان، عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: تکمیل و عملیاتی شدن سامانه ملی املاک و اسکان می تواند بعنوان یکی از راهکارهای مؤثر در حل مشکل مسکن و ایجاد تعادل در بازار ملک به شمار رود.



به گزارش سیمان به نقل از مهر با عنایت به مشکلات جدی ای که در حوزه مسکن کشور وجود دارد، لزوم تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان در دولت جدید بعنوان یکی از اولویت های اصلی مطرح است. بازار مسکن هم اکنون با چالش های گوناگونی مواجه می باشد، همچون کمبود عرضه مسکن و افزایش قیمتها که بخشی از آن به علت احتکار املاک توسط برخی افراد و نهادها، بخصوص شرکتهای زیرمجموعه بانک ها، می باشد. این شرکت ها امکان دارد با نگه داری خانه های خالی، به تشدید بحران مسکن دامن بزنند.
برای مقابله با این وضعیت و شناسایی دقیق املاک و خانه های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان ضروری می باشد. این سامانه، که از مصوبات مجلس است، می تواند بعنوان ابزاری مؤثر برای نظارت بر وضعیت املاک و پیشگیری از احتکار مورد استفاده قرار گیرد. اما برای عملیاتی شدن کامل این سامانه، همکاری همه‌جانبه سازمان ها ضروری می باشد، بخصوص بانک مرکزی که نقشی کلیدی در این حوزه ایفا می کند.
در حالی که بانک مرکزی می تواند با ساده ترین اقدامات، مانند اجبار مشتریان به ثبت اطلاعات ملکی خود در این سامانه برای افتتاح حساب یا صدور دسته چک، به تکمیل این سامانه کمک نماید، تابحال چنین اقداماتی انجام نشده است. در دولت جدید، وزیر جدید باید سازمان ها را ملزم به همکاری بیشتر در این حوزه کند. این سامانه نه تنها باید بعنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد، بلکه اجرای کامل آن بعنوان یک وظیفه قانونی، مورد تاکید و پیگیری قرار گیرد تا بتوان اهداف کلان کشور در حوزه مسکن را محقق ساخت.
در همین راستا و پیرامون اهمیت اجرای قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی؛ با غلامرضا شریعتی اندراتی؛ نماینده دوره های یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون عمران به گفتگو پرداختیم.
شریعتی ضمن اشاره به اهمیت برنامه ریزی شهری در کاهش مشکلات مسکن در کشور؛ تصریح می کند: سامانه ملی املاک و اسکان، نقش بسیار مهمی در مدیریت بهینه منابع ملکی و اسکان جمعیت دارد. این سامانه که با هدف ایجاد شفافیت و کار آمدی بیشتر در حوزه املاک و اسکان طراحی شده است، از اهمیت ویژه ای در توسعه شهری و برنامه ریزی های ملی برخوردار می باشد. باآنکه یکی از شناخته شده ترین وظایف این سامانه دریافت مالیات برخانه های خالی است، اما وظایف و مأموریت های این سامانه به همین یک مورد محدود نمی شود و دامنه وسیع تری از اهداف و کارکردها را در بر می گیرد.
عضو کمسیون عمران خاطرنشان می کند: یکی از مأموریت های اصلی سامانه ملی املاک و اسکان، ایجاد یک پایگاه جامع و کامل از اطلاعات املاک و اسکان در کشور است. این سامانه با جمع آوری و تحلیل داده های مختلف در رابطه با دارایی های ملکی، وضعیت مالکیت، کاربری و اسکان افراد در سرتاسر کشور، می تواند تصویری دقیق و به روز از وضعیت املاک کشور عرضه نماید. این اطلاعات، پایه ای پرارزش برای تصمیم گیری های کلان در حوزه برنامه ریزی شهری، توزیع منابع و توسعه زیرساخت ها خواهد بود. با استفاده از این داده ها، دولت می تواند نیازها و کمبودهای مناطق مختلف را شناسایی کرده و سیاست ها و برنامه هایی را برای بهبود وضعیت مسکن و توسعه شهری تدوین کند.
وی ادامه می دهد: علاوه بر این، سامانه ملی املاک و اسکان می تواند بعنوان ابزاری مؤثر در شناسایی و مدیریت خانه های خالی مورد استفاده قرار گیرد. در شرایط کنونی که مساله کمبود مسکن به یکی از چالش های بزرگ کشور تبدیل گشته است، وجود خانه های خالی می تواند منابع بالقوه ای برای رفع این مشکل باشد. با استفاده از اطلاعات این سامانه، دولت می تواند خانه های خالی را به دقت شناسایی کرده و راهکارهایی برای تشویق مالکان به عرضه این املاک به بازار مسکن عرضه نماید. یکی از ابزارهای کلیدی که در این حوزه می تواند مورد استفاده قرار گیرد، اعمال مالیات بر خانه های خالی است. با اعمال این مالیات، فشار اقتصادی بر مالکان افزایش پیدا کرده و احتمالا خیلی از آنها ترجیح خواهند داد که خانه های خویش را به بازار عرضه کنند، که این امر می تواند به افزایش عرضه مسکن و کاهش فشار بر بازار منجر شود.
شریعتی عنوان کرد: برای تحقق اهداف این سامانه، که یکی از مصوبات مجلس است، تکمیل و بهره برداری کامل از آن امری ضروری می باشد. در این راستا، همکاری همه سازمان ها و نهادهای مرتبط، نقش حیاتی دارد. به صورت ویژه، مشارکت سازمان هایی مانند بانک مرکزی در فراهم آوری و تبادل اطلاعات دقیق و به روز اهمیت بسزایی دارد. سازمان امور مالیاتی می تواند با رصد داده های این سامانه، به شکل مؤثر مالیات های لازم را دریافت کند، و وزارت راه و شهرسازی هم با دسترسی به این اطلاعات، قادر خواهد بود برنامه ریزی های شهری را با دقت بیشتری انجام دهد و به بهبود وضعیت مسکن در کشور کمک نماید.
عضو کمسیون عمران در انتها تاکید می کند: تکمیل و عملیاتی شدن سامانه ملی املاک و اسکان می تواند بعنوان یکی از راهکارهای مؤثر در حل مشکل مسکن و ایجاد تعادل در بازار ملک به شمار رود. با اطلاعات دقیق و جامعی که این سامانه عرضه می دهد، دولت و مجلس می توانند برنامه های بلندمدتی را برای توسعه مسکن، کاهش قیمتها و افزایش دسترسی به خانه های مناسب تدوین کند. بنابراین، اهمیت تکمیل و بهره برداری از این سامانه نه تنها در شناسایی خانه های خالی، بلکه در ارتقای کلی وضعیت املاک و اسکان در کشور نهفته است.


منبع:

1403/05/24
14:17:04
0.0 / پنج
233
تگهای خبر: ارز , بازار , راه و شهرسازی , عرضه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
لینک دوستان سیمان
سیمان سیمان