کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در ساختمان ها با اجرای مبحث ۱۹

کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی در ساختمان ها با اجرای مبحث ۱۹

سیمان: به گزارش سیمان، مشاور وزیر نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو در تلاش است با توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر وابستگی تولید برق به سوخت های فسیلی را کم کند، اظهار داشت: بهینه سازی مصرف انرژی در قسمت های مختلف اجبار آور است.



به گزارش سیمان به نقل از وزارت نیرو، میثم جعفرزاده، در رابطه با لزوم صرفه جویی در مصرف انرژی بخصوص در قسمت ساختمان های کشور و نقش آن در کاهش ناترازی انرژی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از انرژی گاز و برق کشور در قسمت ساختمان ها مصرف می شود که بررسی ها نشان داده است در صورت اتخاذ تدابیر ویژه همچون رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی مسکن تا ۵۰ درصد امکان صرفه جویی انرژی در این بخش وجود دارد.
مشاور وزیر نیرو در همین رابطه افزود: باآنکه ناترازی انرژی در فصل سرد سالجاری مشکلاتی را در کشور ایجاد کرد، اما میتوان از دل تهدید ناترازی انرژی، فرصتی ایجاد شود که توجه افکار عمومی و مسؤلان به لزوم بهینه سازی مصرف انرژی و تنوع بخشی به سبد تولید برق جلب شود.
مسئول ویژه نظارت بر صرفه جویی انرژی در وزارت نیرو در ادامه سخنان خود به پیشگام شدن وزارت نیرو در حوزه ارتقای مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی در قسمت ساختمان ها اشاره نمود و عنوان کرد: صنعت آب و برق ۲۶۰۰ ساختمان اداری و مشترک در کل کشور دارد و به واسطه انجام برنامه های مدیریت مصرف در فصل سرد سالجاری، میزان مصرف برق این واحدها ۱۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرد.
وی با تاکید بر این که الگوی مدیریت مصرف و صرفه جویی در قسمت انرژی که در ادارات تابعه وزارت نیرو اجرایی شد، قابلیت توسعه در سطح کل ادارات دولتی را دارد، بیان نمود: در صورت حمایت دولت و با محوریت وزارت نیرو میتوان برنامه های مدیریت مصرف ویژه ای را با هدف کاهش مصرف انرژی در قسمت اداری کل کشور اجرایی کرد که مجموعه این اقدامات نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی کشور داشته باشد.
مشاور وزیر نیرو ضمن اشاره به تجربه ترویج مصرف لامپ های کم مصرف در دهه ۸۰ شمسی خاطرنشان کرد: همان گونه که در سالهای پایانی دهه ۸۰ شمسی استفاده از لامپ های کم مصرف در جامعه نهادینه شد، هم اکنون هم ضروری است مبحث بهینه سازی مصرف انرژی در قسمت ساختمان با اتخاذ سیاست هایی مانند اعطای تسهیلات بلند مدت، حذف یارانه پرمصرف ها و ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پیگیری شود.
جعفرزاده در قسمت دیگر سخنان خود به مبحث کمبود سوخت نیروگاهی و ناترازی انرژی در کشور اشاره نمود و افزود: در کنار برنامه هایی که برای بهینه سازی مصرف انرژی در قسمت های مختلف بخصوص بخش ساختمان اجرایی می شود، همینطور ضروری است از راه توسعه انرژی های تجدیدپذیر میزان وابستگی تولید برق به سوخت های فسیلی کاهش پیدا کند.
مشاور وزیر نیرو با تاکید بر این که با تلاش وزارت نیرو برنامه های متنوعی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی تولید برق به سوخت های فسیلی در دستور کار است، عنوان کرد: توسعه انرژی های تجدیدپذیر بخصوص در قسمت خانگی نه تنها به شکل قابل توجهی ناترازی برق کشور در اوج بار را می کاهد، بلکه به واسطه اقداماتی مانند راه اندازی تابلوی سبز بورس و حذف یارانه پرمصرف ها، برای خانواده هایی که دارای نیروگاه خورشیدی هستند، به یک منبع درآمد جذاب تبدیل خواهد شد.
وی از کاهش آلاینده های جوی و میزان بار انتقال برق در قسمت شبکه انتقال بعنوان دیگر نتایج مثبت توسعه انرژی های تجدیدپذیر یاد کرد و افزود: در ایران پتانسیل بسیار بالایی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد و در صورت حمایت دولت از برنامه های وزارت نیرو میتوان در بازه زمانی کوتاه شاهد تحولی بزرگ در حوزه انرژی های تجدیدپذیر کشور بود.


منبع:

1403/09/13
14:08:08
0.0 / پنج
6
تگهای خبر: ایران , تجربه , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سیمان سیمان