تشدید رکود ساخت وساز با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن

تشدید رکود ساخت وساز با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن

به گزارش سیمان، نایب رییس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس، خواهان اصلاح تصمیم در رابطه با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن از جانب بانک مرکزی شد.



رحمدل بامری، نایب رییس دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تصمیم اخیر بانک مرکزی بر مبنای کاهش مبلغ وام ساخت مسکن اظهار داشت: در شرایط کنونی که کشور با تورم بالا روبرو است، کاهش مبلغ وام مسکن می تواند ضربه سنگینی به بخش ساخت و ساز و رونق تولید در حوزه مسکن وارد کند. مسکن یکی از نیازهای اساسی جامعه ما است و باید تمامی نهادها، شامل دولت، مجلس و سایر ارگان ها، قوانینی وضع کنند که شرایطی فراهم گردد تا هم تولید مسکن رونق بگیرد و هم افراد حقیقی و حقوقی بتوانند با استفاده از تسهیلات مناسب، خانه های ارزانقیمت بسازند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کاهش مبلغ تسهیلات ساخت مسکن در شرایط تورمی، اساسا مشکلات زیادی را برای ساخت و ساز بهمراه خواهد داشت. از طرفی، مسکن نه تنها نیاز اولیه مردم است، بلکه می تواند در رونق تولید و اشتغال تأثیرات مثبتی داشته باشد. وقتی فعالیتهای ساختمانی آغاز شود، تأثیرات آن در دیگر بخش ها و صنایع هم مشاهده خواهد شد و این خود سبب اشتغال زایی در حوزه های مختلف می شود.
زنگ خطر تشدید رکود بخش مسکن
وی ضمن اشاره به این که این تصمیم بانک مرکزی امکان دارد به رکود در قسمت مسکن و تولید منجر شود، اظهار داشت: این مورد اساسا نگران کننده است و مجلس هم از راه کمیسیون های مختلف، بخصوص کمیسیون ویژه پشتیبانی از تولید، کمیسیون اقتصاد و کمیسیون عمران، این مساله را پیگیری خواهد نمود. ما در مجلس تلاش خواهیم کرد تا این تصمیم اصلاح گردد و یا مبلغ تسهیلات به همان رقم قبلی یا حتی بالاتر بازگردد تا بتوانیم به رونق مسکن و تولید کمک نماییم.
بامری اظهار نمود: یکی از اشکالات جدی هم اکنون اینست که کاهش وام ساخت مسکن به ضرر جوانان و کسانی است که به دنبال خانه دار شدن هستند. این افراد قادر نخواهند بود با این تسهیلات محدود، خانه ای برای خود بسازند و این به نوبه خود فشار بیشتری به جامعه وارد خواهد نمود.
عضو کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس اضافه کرد: در شرایط فعلی که تورم ابزار و مصالح ساختمانی را افزایش داده است، این کاهش مبلغ وام ساخت مسکن سبب می شود که ساخت و ساز با مشکلات بیشتری روبرو شود و در نتیجه این تصمیم تأثیرات منفی خویش را بر رونق تولید در حوزه ساخت و ساز مسکن و اشتغال خواهد گذاشت.
وی تصریح کرد: مجلس اساسا پیگیر این مورد خواهد بود و امیدواریم که بانک مرکزی تصمیم خویش را اصلاح نماید تا بتوانیم شرایط بهتری برای مردم فراهم نماییم و از رکود و مشکلات بیشتر در حوزه مسکن جلوگیری نماییم.


منبع:

1403/12/17
19:27:37
0.0 / پنج
153
تگهای خبر: ارز , تسهیلات , تولید , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سیمان سیمان