مهر خبر می دهد؛

جزئیات فعالیت پیمانكاران ایرانی درسوریه، ساخت ۳۰هزار واحدمسكونی

جزئیات فعالیت پیمانكاران ایرانی درسوریه، ساخت ۳۰هزار واحدمسكونی

سیمان: در سفر دو هفته قبل هیئت ایرانی به دمشق مقدمات امضای یك تفاهم نامه راهبردی به امضا رسید كه بر مبنای آن شركت های ایرانی در بازسازی زیرساخت های سوریه مشاركت جدی خواهند داشت.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، امیر امینی معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی هفته پایانی مرداد ماه در رأس یك هیئت اقتصادی به نمایندگی از عباس آخوندی رئیس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و سوریه به سوریه سفر و با مقامات ارشد این كشور همچون وزرای اقتصاد و مسكن سوریه دیدار نمود.
سفر امینی به سوریه در جهت سفرهای دو جانبه مقامات دو كشور به تهران و دمشق در یك سال اخیر و بعد از خروج بخش اعظم تروریست ها از خاك سوریه انجام شد كه همچون آنها سفر اردیبهشت ماه آخوندی وزیر راه و شهرسازی به دمشق و دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، عماد خمیس نخست وزیر این كشور و تعدادی از وزرای اقتصادی دولت سوریه در مورد مشاركت شركت ها، پیمانكاران و بخش خصوصی ایران در زمینه بازسازی سوریه در دوره پساداعش به حساب می آید.
مدیركل بین الملل وزارت راه: بخش خصوصی ایران بازسازی سوریه را در دست می گیرد
تیمور بشیرگنبدی، مدیركل امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی بعنوان یكی از اعضای اصلی این هیئت كه امینی معاون وزیر راه و شهرسازی را در سفر دمشق همراهی می كرد در مورد جزئیات تفاهمات و همكاری های اقتصادی ایران و سوریه به خبرنگار مهر اظهار داشت: اعضای كمیسیون های مشترك اقتصادی ایران و سوریه در این دور از مذاكرات در زمینه همكاری های اقتصادی موافقت نامه دو جانبه بلند مدتی را تنظیم كردند تا آغازی برای تحول جدید در مشاركت اقتصادی ایران و سوریه در دوران بعد از بحران داعش باشد.
وی اضافه كرد: در دو نشست قبلی در ماه های گذشته در تهران و دمشق مشكلات بر سر راه امضای كلیات تفاهم نامه همكاری اقتصادی ایران و سوریه حل شده بود و در این دور از مذاكرات در طول سفر هیئت ایرانی به دمشق به جزئیات آن پرداخته شد.
محورهای همكاری اقتصادی ایران و سوریه
به گفته بشیرگنبدی، همكاری های بانكی و گمرگی در این مذاكرات بیشتر از هر موضوعی مدنظر قرار داشت تا تهران و دمشق بتوانند قوانین را به نحوی تنظیم كنند كه سبب افزایش تجارت میان ایران و سوریه شود. ضمن اینكه همكاری های صنعتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تولید بنگاه های كوچك و متوسط (SMEها) در سوریه، مطالعه در مورد شبكه آبرسانی، تولید پست های جدید خطوط انتقال برق، صادرات صنایع دستی و بازسازی زیرساخت های سوریه همچون موضوعاتی بود كه در سفر مرداد ماه هیئت ایرانی به دمشق بررسی و توافق نامه اولیه در مورد آنها به امضا رسید.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: مبحث محوری این نشست، فراهم كردن مقدمات لازم برای برگزاری كمیسیون عالی مشترك اقتصادی دو كشور در سطح نخست وزیر سوریه و معاون اول رئیس جمهوری ایران بود كه در هفته های آینده با حضور مسئولان عالی رتبه ایران و سوریه با هدف امضای اسناد قراردادهای مزبور و همینطور یك سند استراتژیك بین دو كشور در تمامی زمینه های اقتصادی و فرهنگی برگزار می شود.
وی با اشاره به اینكه در این سفر تهران و دمشق برای حركت در راه توسعه اقتصادی بلندمدت و ماندگار متن تفاهم نامه راهبردی جدیدی را تهیه و برای امضای رؤسای كمیسیون مشترك اقتصادی ایران ـ سوریه آماده كردند، افزود: سوریه هم اكنون در آستانه بازسازی بعد از بحران تروریستی است و بخش خصوصی ایران هم تجربیات زیادی در حوزه بازسازی خرابی های هشت سال دفاع مقدس دارد؛ بنابراین بخشی از تفاهم نامه همكاری اقتصادی ایران ـ سوریه با محوریت بازسازی شهرها و دیگر مناطق سوریه در دوران پساداعش در حال تنظیم نهایی است.
مدیركل بین الملل وزارت راه و شهرسازی اضافه كرد: حدودا همه همكاری های اقتصادی ایران و سوریه نیازمند حضور بخش خصوصی ایران است. بازسازی اماكن تاریخی و زیرساخت های تخریب شده در بحران حدودا ۸ ساله سوریه محور مذاكرات و نشست های هیئت ایرانی و سوری بود و قرار شد در تفاهم نامه جدید، بخش خصوصی ایران فعالیت گسترده ای داشته باشد.
به گفته بشیرگنبدی، تفاهم نامه جدید اقتصادی ایران ـ سوریه شامل دو بخش پوشش تمامی موافقت نامه های قبلی و همینطور توجه به موضوعات صنعتی، تجاری، بازرگانی و... به صورت كلان می گردد.
دلار از مبادلات تجاری ایران و سوریه حذف می شود
وی خاطرنشان كرد: مقامات ارشد سوریه اعلام نمودند با رفع مشكلات امنیتی سوریه و عادی شدن تدریجی شرایط و اوضاع این كشور شركت های خارجی به دنبال از سرگیری مناسبات با دمشق برای اجرای طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری در این كشور هستند كه در این میان با توجه اینكه ایران نقش برجسته ای در حل بحران سوریه داشته، باید از روابط خوب خود با دمشق در شرایط كنونی به سود شركت های خصوصی و پیمانكاران ایرانی برای بازسازی سوریه استفاده نماید.
عضو هیئت اقتصادی ایران در سفر به دمشق تاكید كرد: سامر الخلیل وزیر اقتصاد سوریه در نشستی كه با هیئت ایرانی داشت بر ضرورت انجام مبادلات تجاری دو كشور با ارز محلی به جای دلار در پاسخ به تحریم های آمریكا تاكید كرد. ضمن اینكه وی با اشاره به توانمندی های بسیار بالای شركت های ایرانی اعلام نمود ایرانی های می توانند نقش آفرینی ویژه ای در ارتباط با بازسازی زیرساخت های تخریب شده سوریه داشته باشند. همینطور این مقام ارشد سوری توافق نامه جدید بین سوریه و ایران را شامل همكاری در زمینه های گمركی، حل مشكلات تعرفه ها، مالیات، فعال كردن مبادلات تجاری، كاهش فهرست كالاهای غیر مشمول معافیت به حداقل، همكاری در زمینه نمایشگاه ها، تبادل تجربیات و مهمتر از همه سرمایه گذاری در بازسازی سوریه عنوان نمود.
شبكه ریلی ایران به بندر دیرالزور سوریه متصل می شود
وی مهمترین بندهای توافقنامه همكاری اقتصادی ایران و سوریه را، بازسازی زیرساخت های حمل و نقلی این كشور به خصوص حمل و نقل ریلی و همینطور احداث ۳۰ هزار واحد مسكونی در سوریه از جانب شركت های ایرانی ذكر كرد.
بشیرگنبدی در تشریح جزئیات اتصال ریلی ایران ـ سوریه اظهار نمود: مذاكراتی با كشورهای سوریه و عراق برای ارتباط ریلی جمهوری اسلامی ایران با كشورهای شرق مدیترانه انجام شده و در سفر اخیری كه به دمشق داشتیم در زمینه اتصال ریلی سه كشور هم مذاكراتی انجام شد به خصوص كه اتصال ریلی خلیج فارس به دریای مدیترانه با استفاده از بصره عراق به «بوكمال» و از آنجا به «دیرالزور» سوریه از طرح های بزرگ تصویب شده در سازمان توسعه اقتصادی آسیا ـ اقیانوسیه است. از جانب دیگر وزارت راه هم در سال های اخیر به مبحث اتصال شبكه های ریلی و جاده ای ایران به كشورهای همسایه اهتمام جدی داشته و یكی از برنامه های اصلی و استراتژیك این وزارتخانه شمرده می گردد.
وی درباره مزایای اتصال شبكه ریلی ایران به عراق و از آنجا به بنادر سوریه در دریای مدیترانه اظهار داشت: این شبكه ریلی سبب كاهش وابستگی به تجارت جاده ای و محدودیت های آن شده و تبادل گردشگری مذهبی بین سه كشور را بالا می برد. همینطور برقراری شبكه ریلی میان سه كشور ایران، عراق و سوریه گام اساسی دیگری برای اتصال ریلی چین به دریای مدیترانه با استفاده از این سه كشور خواهد بود كه این مورد هم در سفر مرداد ماه هیئت ایرانی به سوریه مطرح و برنامه ریزی شد. با احداث این شبكه ریلی، بنادر جنوبی و شمالی ما می توانند از مزایای ارتباط با سایر مراكز بار كشورهای منطقه بهره ببرند.

1397/06/10
16:10:37
5.0 / پنج
4400
تگهای خبر: ارز , ایران , بازرگانی , بخش خصوصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سیمان سیمان