رئیس كمیسیون عمران مجلس:

كاهش تولید مسكن به سالی ۲۷۰ هزار واحد، مصوبات بازآفرینی اجرا نشد

كاهش تولید مسكن به سالی ۲۷۰ هزار واحد، مصوبات بازآفرینی اجرا نشد

به گزارش سیمان رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه تولید مسكن به سالی ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار واحد كاهش یافته اظهار داشت: هم اكنون ۴ میلیون واحد مسكونی در كشور كم داریم.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، محمدرضا رضایی كوچی در همایش سراسری انبوه سازان با تاكید بر اینكه مبحث صادرات خدمات فنی و مهندسی مبحث مهمی است كه از آن غافل شده ایم، اظهار داشت: این فعالیت می تواند سالانه دو میلیارد دلار برای كشور ارز آوری داشته و اشتغال بالا ایجاد كند. با این وجود از آن غافل بوده ایم.
وی اضافه كرد: از این رو كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در چارچوب تحقیق و تفحص از دستگاه های متولی صادرات خدمات فنی و مهندسی از وزرای خارجه، نیرو، راه و شهرسازی و اقتصاد در مورد كاهش شدید صادرات خدمات فنی و مهندسی سوال كرده است.
رئیس كمیسیون عمران مجلس خاطرنشان كرد: از سال ۷۳ صادرات خدمات فنی و مهندسی شروع شد و در سال ۹۵، به ۵۰ كشور این خدمات صادر می شد و ۳۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم اما با حذف مشوق های مالیاتی در دولت دهم و آغاز تحریم ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی هم اكنون به شدت كاهش یافته است. برنامه ریزی كرده ایم تا ظرف سه سال ۱۰۲ میلیارد دلار از محل صدور این خدمات، ارز آوری ایجاد نماییم اما وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی هم باید از شركت ها و پیمانكار های ایرانی در دیگر كشور ها حمایت كند.
رضایی كوچی با اشاره به وجود حجم زیادی از بافت های فرسوده در شهرها، خاطرنشان كرد: این فرسودگی سبب بروز فقر شهری در خیلی از محلات شده كه یكی از علل آن تمركز جمعیت و مهاجرت نامتعارف به شهرهاست.
وی خاطرنشان كرد: ۱۴۱ هزار هكتار از شهرهای ما معادل ۳۰ درصد مساحت شهری، فرسوده می باشند و ۱۹ میلیون نفر از شهروندان ایرانی معادل یك سوم جمعیت كشور در بافت های فرسوده زندگی می كنند.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب بازآفرینی سالانه ۲۷۰ محله طی ۱۰ سال برای احیای ۲۷۰۰ محله فرسوده در كشور تصریح كرد: ستاد ملی بازآفرینی تشكیل شده و تابحال جلسات متنوعی داشته است اما باید ببینیم چقدر موفقیت داشته است. بعنوان نمونه در ستاد ملی بازآفرینی با شهرداری ها به تفاهم رسیده ایم كه دستگاه های مدیریت شهری ۵۰ درصد هزینه پروانه ساخت واحدهای فرسوده را از متقاضیان نوسازی این بافت ها دریافت نكنند اما بعد از گذشت سه سال، ستاد بازآفرینی پول شهرداری ها را نداده است. همینطور خیلی از مردم تسهیلات نوسازی بافت فرسوده دریافت كرده اند و قرار بود دولت نیمی از این تسهیلات را پرداخت كند اما این كار را انجام نداد و مردم مجبور شدند سود تسهیلات را خودشان به بانك ها بپردازند.
رضایی كوچی با اشاره به اینكه برپایه اعلام مركز پژوهش های مجلس، ۴ میلیون واحد مسكونی در كشور كم داریم، تصریح كرد: متأسفانه ساخت و ساز گرفتار ركود و مهندسان صنعت ساختمان بیكار شده اند. شهرداری ها هم به سبب كاهش درآمدهای خود از محل صدور پروانه ساخت و ساز به شهرفروشی روی آورده اند كه در آینده عواقب خطرناكی دارد.
رئیس كمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینكه هم اكنون تولید مسكن در كشور به سالانه ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار واحد كاهش یافته، اظهار داشت: باید ظرف دو سال آینده، دو میلیون واحد جدید راه اندازی شود.

1397/11/29
15:06:12
5.0 / پنج
4788
تگهای خبر: ارز , ایران , بافت فرسوده , تحریم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیمان سیمان