در گفت وگو با سیمان مطرح شد

احتمال افزایش قیمت برنج در صورت عدم تخصیص ارز وارداتی

احتمال افزایش قیمت برنج در صورت عدم تخصیص ارز وارداتی

به گزارش سیمان دبیر انجمن واردكنندگان برنج ایران با بیان خبر احتمال توقف صادرات برنج از جانب كشورهای تولیدكننده بزرگ همچون هند و پاكستان ادعا نمود كه در صورت عدم تخصیص ارز به برنج های معطل مانده در گمركها باید منتظر كمبود و گرانی برنج در بازار باشیم.



مسیح كشاورز در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: به دنبال شیوع كرونا، كشورهای هند و پاكستان بعنوان بزرگترین صادركنندگان برنج به ایران واحدهای تولیدی خویش را قرنطینه و صادرات برنج را تا مدت نامعلومی متوقف كردند.

وی افزود: در صورت توقف صادرات، قیمت برنج در بازار جهانی افزوده می شود و از آنجایی كه بانك مركزی همچنان ارز مورد نیاز برای ترخیص برنج های معطل مانده در گمركها را تخصیص نداده، این نگرانی وجود دارد كه تجار كشورهای هند و پاكستان خواهان مرجوع شدن این برنج ها شوند تا با قیمت بیشتر و پرداخت نقدی به كشورهایی همچون تركیه، امارات و عراق صادر كنند.

دبیر انجمن واردكنندگان برنج ایران با اشاره به اینكه متاسفانه بانك مركزی نسبت به تخصیص ارز مورد نیاز واردات برنج اقدامی انجام نداده است، خاطرنشان كرد: این در شرایطی است كه در صورت مرجوع شدن برنج های موجود در گمركها، چندی بعد باید همین محصول را با چند برابر قیمت وارد نماییم.

وی اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بعنوان متولی تجارت و بازار باید به مذاكرات خود با بانك مركزی ادامه دهد تا مشكل واردات برنج رفع گردد.

كشاورز با تاكید بر اهمیت واردات اقلام بهداشتی مانند ماسك و دستكش، اظهارداشت: این شرایط نباید باعث شود به واردات دیگر اقلام ضروری مانند برنج بی توجهی شود؛ چونكه امنیت غذایی هم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: نباید فراموش نماییم كه مصرف كنندگان اصلی برنج های وارداتی اقشار كم برخوردار می باشند و در صورت كمبود و افزایش قیمت سفره قریب به نیمی از جمعیت كشور كوچكتر می شود.

دبیر انجمن واردكنندگان برنج ایران با اشاره به اینكه بعد از تعطیلات نوروز كه با افزایش تقاضا در بازار برنج روبرو می شویم، ایام ماه مبارك رمضان هم در پیش است، اظهار نمود: این در شرایطی است كه توقف واردات باعث افزایش نسبی قیمت برنج های وارداتی شده و در صورت ادامه روند كنونی قیمت ها بیشتر از پیش افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینكه متاسفانه مدیران بانك مركزی هشدارهای قبلی انجمن واردكنندگان برنج ایران در مورد امكان بروز مشكل در بازار برنج را جدی نگرفته اند، اظهار داشت: واردكنندگان احتمال می دادند كه انتشار كرونا تجارت جهانی برنج را مختل كند و ازاین رو با آینده نگری مبادرت به واردات برنج كردند، اما متاسفانه بانك مركزی همچنان نسبت به این مورد با بی اعتنایی برخورد می كند.

كشاورز اضافه كرد: این در شرایطی است كه روند صعودی افزایش تقاضا حداقل تا آخر دهه اول ماه مبارك رمضان ادامه خواهد داشت و در صورتی كه بازار داخلی با كمبود برنج روبرو شود، قیمت ها افزایش جدی خواهد داشت.

وی افزود: با افزایش قیمت برنج وارداتی بطور قطع بهای برنج ایرانی هم افزایش می یابد و این یعنی سفره جمعیت قابل توجهی از اقشار كم برخوردار و حتی متوسط خالی می ماند.

دبیرانجمن واردكنندگان برنج ایران در انتها اظهار داشت: در صورت ادامه سیاست كنونی، بانك مركزی باید در آینده پاسخگوی مشكلات بازار برنج باشد.




1399/01/10
13:57:06
5.0 / پنج
3372
تگهای خبر: ارز , ایران , بازار , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
سیمان سیمان