عدم امهال سه ماهه اقساط وام مسكن، اقدام درستی بود؟

عدم امهال سه ماهه اقساط وام مسكن، اقدام درستی بود؟

به گزارش سیمان یك كارشناس اقتصادی اظهار داشت: عدم امهال سه ماهه وام خرید مسكن، به سبب آنكه كاهش قدرت وام دهی بخش مسكن را به دنبال داشت، اقدام درستی بود.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، سیدحسن موسوی فرد، كارشناس اقتصادی، شب گذشته (۱۹ فروردین) در برنامه تلویزیونی پایش كه با موضوع برنامه های اقتصادی دولت برای مقابله با كرونا و پشتیبانی از كسب و كارها پخش گردید، با اشاره به اینكه تنفس های سه ماهه برای وام های قرض الحسنه امری مطلوب برای پشتیبانی از اقشار لطمه پذیر است، اظهار داشت: این امر از آن جهت مطلوب است كه پول باقی مانده از نپرداختن اقساط، به چرخه اقتصاد باز می گردد و موجب افزایش تقاضا و قدرت خرید مردم می شود.
وی بیان كرد: وام مسكن شامل استمهال سه ماهه نمی گردد به سبب آنكه نپرداختن اقساط آن موجب كاهش قدرت وام دهی بانك مسكن می شود و همین مورد منجر به كاهش تقاضا در بازار مسكن می گردد، بهتر است كه این وام ها پرداخت گردد.
موسوی فرد اظهار داشت: همین طور دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای بحث یارانه ها و خدمات سلامت مختص كرده است، دولت باید با استفاده از سامانه های رفاه ایرانیان و سامانه هدفمندی یارانه ها اقشار لطمه پذیر را شناسایی كند و به آنها كمك حمایتی نماید.
كارشناس اقتصادی برنامه پایش افزود: بجای اینكه تسهیلات به كسب و كارها پرداخت گردد كه خطای آن خیلی بالاست، به مردم اعتبار خرید اختصاص دهد به شكلی كه به ازای هر نفر از خانوار یك میلیون تومان اعتبار خرید تعلق گیرد و این اعتبار نیز به صورت وام به مردم اعطا شود.
وی اضافه كرد: ۷۸ میلیون نفر در كشور یارانه می گیرند و به ۶۳ میلیون نفر نفر كمك معیشتی می شود، بدین سبب حساب یارانه و كمك معیشتی می تواند پشتیبان جهت تضمین بازپرداخت این وام باشد، حتی اگر خلق پولی نیز دراین زمینه رخ دهد، چون بازپرداخت اقساط منظم صورت می گیرد، هیچ مشكلی برای اقتصاد رخ نخواهد داد.
موسوی فرد با اعلان اینكه قسمتی از جامعه البته توان بازپرداخت وام را ندارند، اظهار داشت: این افراد توان مالی خیلی پایینی دارند و كرونا سبب شده است كسب و كارشان همچنان مختل بماند، باید برای این اقشار یارانه تعلق گیرد و پیشنهاد دولت این است كه به ۴ میلیون خانوار ۲ میلیون تومان وام قرض الحسنه در نظر گرفته شود.
این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: وزارت ارتباطات در این شرایط كه عموم كسب و كارهای اینترنتی وضعیت خوبی دارند، می خواهد به این كسب و كارها تسهیلات پرداخت كند، در صورتیكه در دنیا این كسب و كارها به اقتصاد كمك می كنند و نیازی به تسهیلات ندارند، بدین سبب اعطای این تسهیلات امری نادرست و اشتباه است.
وی در آخر اظهار داشت: قسمتی از این تسهیلات احتمالاً به پلتفرم های گردشگری شامل فروش بلیط پرداخت می شود اما این كسب و كارها به سبب كاهش تقاضا به مشكل خورده اند و پیشنهاد می شود بعد از اختتام بحران كرونا به مردم تسهیلاتی پرداخت گردد كه بتوانند به سفر بروند تا بوسیله تحریك تقاضا مشكلات كسب و كارهای اینترنتی گردشگری مرتفع گردد.


منبع:

1399/01/21
12:22:39
5.0 / پنج
3417
تگهای خبر: ایران , بازار , تسهیلات , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سیمان سیمان