در گفت وگو با سیمان اعلام شد

ثبت داخلی دستگاه برجسته نگار ویژه نابینایان

ثبت داخلی دستگاه برجسته نگار ویژه نابینایان

سیمان: طرح دستگاه برجسته نگار ویژه نابینایان توسط پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان ثبت اختراع داخلی شد.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، یکی از شرکت های دانش بنیان و مخترع دستگاه برجسته نگار همراه (دستیار دیجیتال ویژه نابینایان با خروجی صوتی و بریل) توانست این طرح را به ثبت داخلی برساند.
این طرح در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به شماره 85071 به ثبت رسیده است.
مهندس سعید صادقپور مهندس سعید صادق پور، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا، تولید تجهیزات کامپیوتری و الکترونیکی ویژه نابینایان را از زمینه های تحقیقاتی این شرکت دانش بنیان دانست و اضافه کرد: نمایشگرهای بریل به همراه خروجی صوتی همچون دستاوردهای تحقیقاتی ما است که بهترین جایگزین برای صفحه نمایش بینایی به شمار می رود؛ چونکه با بهره گیری از این سیستم، نابینایان می توانند برای دریافت اطلاعات از کامپیوتر و ورود اطلاعات به آن بهره مند شوند.
وی با اعلان اینکه این نمایشگرها تنها ابزار ارتباطی نابینا با کامپیوتر است، تصریح کرد: برای افراد نابینا بریل و صوت سرعت بالاتری برای دسترسی به محتوا دارد، بدین جهت سعی کردیم تا با تلفیق این دو قابلیت، دستگاهی برای نابینایان طراحی نماییم که به سهولت بتوانند بوسیله کامپیوتر به محتوا دسترسی داشته باشند.
صادق پور با اشاره به عملکرد نمایشگر و صفحه کلید بریل (دستگاه برجسته نگار) با اعلان اینکه این دستگاه مجهز به خروجی صوتی و برنامه های جانبی است، اظهار نمود: نخستین نسل از برجسته نگارها از پشتیبانی نرم افزاری کامل خصوصاً جهت استفاده در محیط های فارسی برخوردارست.
مجری طرح، این صفحه کلید را شامل ۱۶ کلید با وزن هزار و ۵۰۰ کیلوگرم دانست و تصریح کرد: نسل اول نمایشگرها جهت استفاده در اماکن عمومی چون سازمان بهزیستی، مدارس نابینایان و دانشگاه ها کاربرد دارد.
وی نسل دوم این نمایشگرها را برجسته نگار ۲ جهت استفاده در مراکز عمومی ذکر کرد و تصریح کرد: این نمایشگر دارای ۴۰ کاراکتر بریل با وزن یک کیلو و ۴۰۰ گرم است.
مجری طرح، نسل سوم این نمایشگرها را برجسته نگار ۳ با حجم، وزن و قیمت ارزان تر نسبت به نمایشگرهای نسل دوم دانست و افزود: این نمایشگر برخلاف نسل های پیشین برای کاربری های انفرادی و شخصی نابینایان طراحی شده است.
وی به نحوه استفاده از این نمایشگرها اشاره نمود و تصریح کرد: متنی که در نمایشگر بینایی مشاهده می شود، عیناً بر روی مانیتور بریل می آید و افراد نابینا بوسیله لمس بر روی نمایشگر بریل، متن را می خوانند. تمام این نمایشگرها بوسیله کابل USB به کامپیوتر متصل می شود، ضمن این که با همه نرم افزارها سازگاری دارد.
صادق پور، برجسته نگار را شامل دو بخش دانست و اظهار داشت: در مانیتور بریل، زمانی که متن در مانیتور بینایی تغییر می کند، متن بر روی برجسته نگار، خط به خط به صورت بریل قابل خواندن است. در بخش بالایی این دستگاه، صفحه کلید بریل قرار دارد و علاوه بر آن بر روی این دستگاه کلیدهایی برای حرکت در متن قرار داده شده است.




منبع:

1399/05/18
16:02:46
5.0 / پنج
2461
تگهای خبر: ارز , تولید , ثبت اسناد , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سیمان سیمان