فراهم شدن امکان تشخیص زودهنگام بدخیمی تومورها در کشور

فراهم شدن امکان تشخیص زودهنگام بدخیمی تومورها در کشور

تعدادی از پژوهشگران یکی از شرکتهای دانش بنیان، چهار دستگاه برای تشخیص و درمان سرطان تولید کردند که به قول آنها این دستگاه ها پزشکان را در تشخیص زودهنگام فرایند بدخیمی تومورها یاری می کند.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، محمد عبدالاحد، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران و مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، دستگاههای "درمان مکمل الکترواستاتیک توده های بدخیم (PECT)"، "پروب تشخیص تومور به روش امپدانس (ITDP)"، "شناسایی مارجین های آلوده و غدد لنفاوی درگیر سرطان پستان (CDP)" و "تشخیص بی درنگ میزان گونه های اکسیژن فعال در خون (BROSS)" را از محصولات این شرکت نام برد و اظهار نمود: دستگاه پروب تشخیص سرطان دستگاهی برای شناسایی مارجین های آلوده به سرطان و غدد لنفاوی درگیر سرطان است که به منظور تشخیص تومور در نواحی داخل بدن بیمار طراحی شد و می تواند برای پاکسازی بهتر نواحی داخلی بدن پس از خارج سازی تومور مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه مجوز وزارت بهداشت را دریافت کرده است، اظهار داشت: دستگاه پروب تشخیص تومور به روش آمپدانس هم به رادیولوژیست کمک می نماید تا دریابد توده ای که در پستان بیمار است، در چه وضعیتی بوده و میزان ریسک آن برای بیمار مشخص شود. در این روش سوزنی روی دستگاه سونوگرافی قرار داده می شود و این سوزن با تماس با سطح پوست، سیگنال های لازم را جمع آوری کرده و رادیولوژیست می تواند درباره میزان خطر تومور قضاوت کند.
عبدالاحد با اشاره به اینکه این اطلاعات به پزشک کمک می نماید تا وقتی که برای بیوپسی تردید دارد، بهترین تصمیم را اتخاذ کند، خاطرنشان کرد: با این فناوری میتوان پزشکان را در تشخصی سریع شروع فرایند بدخیمی در تومور یاری کرد.
این عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران ضمن اشاره به جزئیات دستگاه تشخیص میزان گونه های اکسیژن فعال در خون، تصریح کرد: این دستگاه که برای تشخیص سرطان پستان مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند با اندازه گیری میزان اکسیژن فعال خون در قسمت توده سرطانی، نشان دهد که میزان اکسیژن فعال نسبت به نمونه های استاندارد کاسته شده و در صورت کاهش غلظت اکسیژن فعال، پیش آگاهی یا هشداری در خصوص بدخیم شدن تومور صادر می شود.
به نقل از ستاد نانو، وی در اینباره توضیح داد: زمانی که یک توده در سرطان پستان به حالت بدخیم در می آید، میزان اکسیژن فعال موجود در این سلول ها کاسته می شود، ولی در تومورهای خوش خیم اکسیژن فعال بیشتر است.
عبدالاحد با تکیه بر این که دستگاه درمان مکمل الکترواستاتیک توده های بدخیم دارای یک پچ بوده که روی بدن بیمار قرار می گیرد، افزود: این دستگاه به علت بار الکترواستاتیک بسیار زیادی که دارد، در تکثیر و رشد سلول های سرطانی اختلال بوجود می آورد. از دیگر کاربردهای این دستگاه آن است که داروهایی که بار الکترواستاتیک بالایی دارند، با کمک این دستگاه می توانند به سمت تومور سرطانی حرکت کرده و بشکلی هدفمند به این سلول ها برسند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: با کمک این فناوری میتوان حجم زیادی از دارو را وارد تومور سرطانی کرد.




منبع:

1400/09/28
12:14:46
0.0 / پنج
744
تگهای خبر: استاندارد , تولید , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیمان سیمان