شكست انحصار كانادا؛

ایران در جمع کشورهای سازنده دستگاه تولید نانو دارو و واکسن های mRNA قرار گرفت

ایران در جمع کشورهای سازنده دستگاه تولید نانو دارو و واکسن های mRNA قرار گرفت

سیمان: تعدادی از پژوهشگران یکی از شرکتهای فناور به سفارش یکی از شرکتهای دانش بنیان سامانه ای را برای ساخت واکسن های مبتنی بر mRNA ارائه کردند که به قول آنها با دستیابی به این دانش، ایران دومین کشور سازنده این دستگاه در دنیا به حساب می آید.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، ریز سیال یا میکروفلوئیدیک فناوری در ارتباط با رفتار، کنترل دقیق و نگهداری از سیالات حاوی سلول است. این فناوری به تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته و بخصوص در میان کشورهای درحال توسعه به محبوبیت بالایی دست یافته است؛ چون که این فناوری یک روش طراحی و مطالعه ابزاری است که سبب حرکت و بررسی مقادیر بسیار کوچکی از سیالات می شود.
یکی از کاربردهای این فناوری تولید نانو حامل ها است که با بارگذاری دارو در این نانو حامل های لیپیدی، لیپوزومی و پلیمری میتوان عملیات دارو رسانی در بدن را به صورت هدفمند انجام داد.
یکی از شرکتهای فناور در اقدامی پیشگامانه در راه تولید نانو داروها و دارورسانی هدفمند گام برداشته و توانسته است دستگاهی برای تولید انواع نانو داروهای لیپیدی و پلیمری به روش تک مرحله ای عرضه نماید.
به قول دکتر موسوی، مدیر عامل این شرکت فناور، طراحی و ساخت این دستگاه به سفارش یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه تولید واکسن های mRNA بوده است و الان از آن علاوه بر تولید نانو داروها برای تولید واکسن های بر اساس mRNA استفاده می شود.
سید علی موسوی شائق، مدیر عامل این شرکت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به طراحی و ساخت سامانه میکروفلوئیدیک تولید نانو دارو، اظهار داشت: این دستگاه برای ساخت انواع نانو داروها و نانو واکسن ها طراحی و ساخته شده است، بدین سان که میتوان داروهای مختلف را با ساختار نانویی با استفاده از این دستگاه تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه برای تولید واکسن های مبتنی بر mRNA قابل استفاده می باشد، اظهار نمود: طراحی و ساخت این دستگاه بنا بر نیاز یکی از شرکتهای دانش بنیان کشور که در زمینه تولید واکسن بر اساس mRNA فعال بود، صورت گرفت و از طرفی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ساخت این دستگاه حمایت کرد و ما توانستیم سامانه میکروفلوئیدیک را به تولید برسانیم.
به قول مجری طرح هم اکنون این دستگاه برای ساخت واکسن های مبتنی بر mRNA مورد استفاده قرار گرفته است.
موسوی کاربرد دیگر این سامانه را در تولید نانو داروها دانست و تصریح کرد: عملکرد این دستگاه بر مبنای یک تراشه میکروفلوئیدیک یا ریز سیال است، بدین سان که فرمولاسیون دارویی که شامل دو محلول است، در داخل یک تراشه که کانال های بسیار ریزی در داخل آن قرار دارد، با سرعت بسیار بالا با یکدیگر مخلوط می شوند.
وی با تکیه بر این که این دستگاه می تواند انواع نانو ذرات حاوی دارو را در حین تشکیل شدن، تولید نماید، افزود: وقتی نانو ذرات درحال تشکیل شدن است، این سامانه می تواند مولکول دارو یا واکسن را در خود به دام بیندازد و به این صورت نانو ذرات حاوی دارو و یا واکسن را به تولید برسانیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها سازنده این سامانه در دنیا را کشور کانادا دانست و بنابراین با دستیابی آنها به این دانش فنی، ایران دومین سازنده این دستگاه در دنیا به حساب می آید.



1400/10/29
09:05:21
0.0 / پنج
9435
تگهای خبر: ایران , تولید , عرضه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سیمان سیمان