کدام استانها بهترین شرایط کسب وکار را دارند؟

کدام استانها بهترین شرایط کسب وکار را دارند؟

سیمان: اتاق تجاری ایران در تازه ترین گزارش خود به بررسی وضعیت محیط کسب وکار در اقتصاد ایران و استانهای مختلف کشور پرداخته است.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، برمبنای نتایجی که مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار ۱۴۰۱ منتشر نموده، رقم شاخص ملی در این فصل ۶.۰۷ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که بمراتب از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل پیش از آن (زمستان ۱۴۰۰ با میانگین ۵.۸۳) نامساعدتر است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش های اتاق ایران، در بهار ۱۴۰۱، فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرائی ناظر بر کسب وکار» و «دشواری تامین مالی از بانک ها» را نامناسب ترین مؤلفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه ها ارزیابی کرده اند.
همین طور برمبنای یافته های طرح، میانگین ظرفیت تولیدی (واقعی) بنگاه های اقتصادی شرکت کننده در فصل بهار ۱۴۰۱ معادل ۳۹.۵۱ درصد بوده است.
فعالان اقتصادی بطور متوسط، میزان تأثیر کرونا بر کسب وکار را ۵.۱۱ ارزیابی کرده اند. لازم به ذکر است که شاخص کل کشور، شاخص استانی و سایر شاخص ها نیز در این فصل با در نظر گرفتن این عامل محاسبه و گزارش شده اند.
برمبنای یافته های طرح پایش ملی محیط کسب وکار در بهار ۱۴۰۱، استانهای قم، کرمان و بوشهر به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب وکار و استانهای آذربایجان غربی، مرکزی و آذربایجان شرقی به ترتیب دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شده اند.
برمبنای نتایج این پایش در بهار ۱۴۰۱، وضعیت محیط کسب وکار در بخش خدمات (۶.۱۲) در مقایسه با بخش های کشاورزی (۵.۹۴) و صنعت (۵.۹۱) نامناسب تر ارزیابی شده است.
در میان رشته کارهای اقتصادی برحسب طبقه بندی استاندارد ISIC.rev۴، رشته کارهای «سایر کارهای خدماتی»، «املاک و مستغلات» و «آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و کارهای تصفیه» دارای بدترین وضعیت محیط کسب وکار و رشته کارهای «مالی و بیمه»، «اطلاعات و ارتباطات» و «سلامت انسان و مددکاری اجتماعی» بهترین وضعیت محیط کسب وکار را در مقایسه با سایر رشته کارهای اقتصادی در کشور داشته اند.
وضعیت محیط کسب وکار کشور برحسب تعداد کارکنان شاغل در بنگاه های برمبنای نتایج به دست آمده بصورت بنگاه های کمتر از ۵ کارکن (۶.۱۸) دارای بدترین وضعیت و بنگاه های بیش از ۲۰۰ کارکن (۵.۸۶) دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر بنگاه ها ارزیابی شده اند.
همین طور وضعیت محیط کسب وکار کشور برحسب سال تأسیس بنگاه اقتصادی نشان میدهد کارگاه های ۱۱ تا ۱۵ سال با شاخص ۶.۱۳ بدترین وضعیت و کارگاه های کمتر از ۲ سال، با شاخص ۵.۳۷ دارای بهترین وضعیت بوده اند.
بررسی های مرکز پژوهش های اتاق ایران نشان میدهد در میان رشته کارهای اقتصادی برحسب طبقه بندی استاندارد ISIC.rev۴ در فصل بهار ۱۴۰۱، کارهای «املاک و مستغلات (۸، ۲۴)»، «سایر کارهای خدماتی (۸.۰۲)» و «اداری و خدمات پشتیبانی (۷.۲۲)» بیشترین لطمه را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده و در مقابل رشته کارهای «مالی و بیمه (۳.۵۱)»، «استخراج معدن (۳.۶۲)» و «آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و کارهای تصفیه (۴.۳۲)» کمترین لطمه را از شیوع ویروس کرونا نسبت به سایر فعالیت ها متحمل شده اند.
همین طور در فصل بهار ۱۴۰۱، میزان لطمه وارده بر کسب وکارها از شیوع ویروس کرونا در استانهای اردبیل (۷.۵۸)، خراسان شمالی (۷)، بوشهر (۶.۵۹)، بیشترین مقدار و در استانهای اصفهان (۲.۰۶)، آذربایجان غربی (۲.۱۳) و سمنان (۳.۳۴) کمترین مقدار نسبت به سایر استانها توسط فعالان اقتصادی ارزیابی شده اند.



1401/05/26
22:20:03
0.0 / پنج
427
تگهای خبر: ارز , استاندارد , ایران , بازرگانی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سیمان سیمان