سفیر جمهوری اسلامی ایران در تركمنستان خبر داد

برگزاری هفدهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق آباد

برگزاری هفدهمین نشست کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق آباد

به گزارش سیمان، خراسان رضوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان اظهار داشت: طی یک ماه آینده هفدهمین نشست مشترک کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق آباد برگزار می شود.



غلام عباس ارباب خالص امروز ۲۷ خرداد ماه در اولین جلسه تجاری سرمایه گذاری ایران و ترکمنستان، اظهار نمود: امروز بعد ۳۰ سال از استقلال ترکمنستان توسعه همه جانبه با این کشور را شاهد می باشیم. به علت اشتراکات میان ایران و ترکمنستان، مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بارها تاکید کرده اند که ما نه تنها همسایه ایم؛ بلکه خویشاوند هم هستیم.

وی ضمن اشاره به سفر رئیس شورای مصلحت خلق ترکمنستان به ایران اضافه کرد: این سفر باعث شد تا هیات ترکمنستانی با وجهه جدیدی از ظرفیت استراتژیک کشور آشنا شود. همیشه دو کشور از سیاست های یکدیگر حمایت کرده اند و در این ۳۰ سال شاهد هیچ مورد اختلافی بین دو کشور نبوده ایم. ایران و ترکمنستان ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک داشته و رژه های مشترکی بین دو کشور شکل گرفته است که نمادهای همکاری مشترک بین دو کشور است. همینطور دو کشور مکمل هم در حوزه تجارت و ترانزیت هستند. اگر زمانی مشکلاتی در مبادی مرز دو کشور رخ دهد، کشورهای بالا دست هم تحت تأثیر قرار می گیرند. نشست حاضر بر گسترش روابط تجاری با کشورهای همسایه تاکید دارد. ترکمنستان ظرفیت کاملی برای صادارت کالا به ایران و واردات کالا از ایران را دارد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان خاطرنشان کرد: نگاه دو کشور باید همکاری دو جانبه باشد. در تجارت نگاه ما باید بر مبنای صداقت و انصاف باشد و تجار باید به صورت مستقیم با یکدیگر همکاری کنند و دست دلالان باید در تجارت این دو کشور کوتاه شود. امروز در همکاریهای تجاری محدودیتی وجود نداشته و تا جایی که امکان دارد باید تجارت صورت گیرد. دولت، وزات امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و... بطور قطع وظیفه تأمین زیر ساخت های لازم را برعهده دارند.

ارباب خالص ضمن اشاره به تاثیرات کرونا بر کاهش مراودات تجاری بین ایران و ترکمنستان بیان نمود: پس از کرونا و با تلاش سفارت، همکاریهای ریلی به تدریج شروع شد و به حالت گذشته بازگشته و در چند ماه اخیر شاهد برگزاری نمایشگاه تخصصی ایران در ترکمنستان بودیم و الان برگزاری نمایشگاه تخصصی کالاهای ساختمانی در دستور کار است. طی یک ماه آینده هفدهمین نشست مشترک کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان در عشق آباد برگزار می شود.

وی افزود: طی سفر سال قبل مقامات ترکمنستان به ایران بالغ بر ۱۷ سند همکاری امضا شده است و سهم استان ما از این اسناد سهم بسزایی است و سیاست استانی در دستور کار است. امید است استان ما طلاییه دار همکاریهای اقتصادی با کشور ترکمنستان باشد. کار با ترکمنستان کار ملی است اما باید سایر استان ها را هم درگیر این همکاری نماییم. ترکمنستان داری ۵ استان است که انها هم می توانند درگیر روابط تجاری شوند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در رابطه با تسهیل صدور ویزا برای تجار تصریح کرد: به تازگی دولت ترکمنستان اقداماتی برای تسهیلات تجارت میان ایران و ترکمنستان فراهم نموده است، به جز کاهش تعرفه های ترانزیتی میان ایران و ترکمنستان که صنعت را برای ترانزیت شمال به جنوب تقویت کرد، برای تسهیل صدور ویزا هم اقداماتی با بخش توریسم شروع شده و ۷۸ شرکت گردشگری برای دریافت ویزا برای معرفی به طرف ایرانی در نظر گرفته شده است. در حوزه گردشکری سلامت هم اقدامات خوبی شکل گرفته است. امید است در نشست آتی کمیسیون اقتصادی با ترکمنستان بحث تسهیلات برای صدور ویزای تجاری مطرح شود و از سمت ترکمنستان پاسخ مثبتی دریافت شود. همینطور سفر استاندار خراسان رضوی به ترکمنستان پس از جلسه کمیسیون مشترک در دستور کار است.

در ادامه نور جمال، نماینده اتاق صنایع ترکمنستان اظهار نمود: بعد از ورود به ایران از صنایع مختلف و از نمایشگاه های مختلفی بازدید کرده ایم. این نمایشگاه ها در جهت بهبود روابط اقتصادی دو کشور ایران و ترکمنستان اثرگذار می باشد. همینطور برای بهبود روابط اقتصادی دو کشور اقدامات مهمی توسط اتاق های بازرگانی دو کشور در حال انجام می باشد. وزارت بازرگانی ترکمنستان در جهت توسعه تجارت کشور با کشورهای دیگر شرایطی را به وجود آورده تا بازرگانان از این شرایط بتوانند استفاده نمایند و نسبت به اجرای توافق نامه های منعقد شده با دیگر کشورها اقداماتی در حال انجام می باشد. اتاق بازرگانی ترکمنستان زیر نظر وزارت بازرگانی ترکمنستان است. در اتاق بازرگانی ترکمنستان به دنبال ایجاد شرایط بهتری برای بهبود روابط اقتصادی هستیم.

وی ادامه داد: هم اکنون ترکمنستان در حوزه ساخت و ساز، مصالح ساختمانی، تکنولوژی های نوین، صنایع آب، نساجی و شیمیایی قدم های مثمر ثمری برداشته است. ترکمنستان با واردت کالا از کشورهای دیگر شرایط تولید را ارتقا داده و بازارهای هدف صادراتی خویش را بیشتر کرده و به دنبال یافتن بازارهای جدید است.




منبع:

1402/03/27
16:50:37
0.0 / پنج
622
تگهای خبر: ایران , بازار , بازرگانی , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
سیمان سیمان