هفته ای كه در راه و شهرسازی گذشت؛

از حضور چینی ها برای سرمایه گذاری شهر های جدید تا رشد ترانزیت

از حضور چینی ها برای سرمایه گذاری شهر های جدید تا رشد ترانزیت

سیمان: به گزارش سیمان، در هفته گذشته اخبار گوناگونی در حوزه راه و شهرسازی همچون حضور چینی ها برای سرمایه گذاری در شهر های جدید تا رشد ترانزیت غیرنفتی در دولت سیزدهم ظرف یک دهه اخیر، منتشر گردید.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: الان سوخت هواپیما با قیمت لیتری ۶۰۰ هزار تومان به شرکتهای هوایی عرضه می شود که در مقایسه با قیمت سهمیه ای بنزین در بازار آزاد هزار و ۵۰۰ عرضه می شود که طی جلسات اخیر مبحث افزایش قیمت سوخت هواپیما در دولت عنوان شد که به علت احترام به وزیر راه و شهرسازی این طرح لغو شد.
بذرپاش خاطرنشان کرد: در مورد ترخیص قطعات هواپیما و تسهیلات به شرکتهای هواپیمایی هر همکاری که نیاز باشد اساسا خواهیم داشت و شرکتهای هوایی به شرکت فرودگاهی کشور بدهی دارند بنا شد تا مراعات ایرلاین نماییم که موانعی در مورد انجام پروازها رخ ندهد.
وی اظهار داشت: در صورت بروز تأخیرات هم باید نماینده شرکت هواپیمایی پاسخگو باشد؛ توسعه فرودگاه امام در جهت تبدیل به هاب منطقه ای شروع شده است و تا ۴ سال آینده به هدف گذاری در مبحث هاب منطقه دست یابیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: تعداد قابل توجهی پروژه بندری داریم که تا پیش از سال جدید با حضور رئیس جمهور افتتاح می گردد، اغلب بنادر ما سرمایه گذاری خارجی دارند، چینی ها هم برای بنادر شمال و جنوب کشور آماده سرمایه گذاری هستند.
بذرپاش خاطرنشان کرد: شهر ساحلی جدید خلیج فارس و مکران مرکزی عملیات اجرایی آن شروع شد. همینطور در بعضی شهر های جدید چینی ها برای سرمایه گذاری استقبال می کنند.
بهره مندی از سرمایه اجتماعی در صنعت هوایی کشور
به گزارش سیمان به نقل از مهر، سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی امروز (۱۷ بهمن ماه) در آئین افتتاح و بهره برداری از ۸ پروژه در فرودگاه بین المللی مهرآباد به ارزش بیشتر از ۱۵۰۰ میلیاردریال، اظهار داشت: ظرف یک ماه گذشته که افتخار خدمت در این وزارت خانه را دارم، متوجه شدم که اقدامات بسیار اثر بخشی در این حوزه انجام شده است و البته بامداد امروز با شرکت در جلسه ای که در سازمان هواپیمایی داشتم، متوجه شدم که اقدامات اثرگذاری در بی اثر کردن تحریم ها برای حوزه حمل و نقل هوایی انجام شده است.
وی تاکید کرد: آن چه امروز در حوزه حمل و نقل هوایی باید مورد توجه قرار گیرد، کلید واژه ای به نام سرمایه اجتماعی است که مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد.
ترمیم حقوق کارکنان بخش هوایی / لغو مجوز ایرلاین های متخلف
به گزارش سیمان به نقل از مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز (۱۷ بهمن ماه) در آئین افتتاح و بهره برداری از ۸ پروژه در فرودگاه بین المللی مهرآباد به ارزش بیشتر از ۱۵۰۰ میلیاردریال، اظهار داشت: صنعت هوایی ما با وجود تمام موانع و مشکلات، روبه جلو حرکت می کند. زمانیکه از کلمه صنعت استفاده می نماییم اساسا باید مؤلفه های داشته باشد و صنعت دارای مؤلفه های قیمت، مشتری و تکنولوژی خواهد بود.
وی اظهار داشت: صنعت به معنای خرید هواپیما و بلیت نیست؛ اساسا باید در صنعت مدیریت های حرفه ای باشد و اگر دیدگاه ما به صنعت درست نباشد با موانع روبه رو خواهیم شد.
بذرپاش خاطرنشان کرد: صنعت هوایی کشور بسیار مورد قضاوت مردم است و باید عملکرد این بخش را باکیفیت و خدمات بهتر عرضه نماییم تا نظرات مردم مثبت شود. یکی از موضوعات صنعت، تصویری است که در ذهن مردم حک شده؛ در جهت استفاده مردم از صنعت، دارای ایراداتی مانند توسعه ناوگان هستیم که باید به هر نحوی توسعه ناوگان را الویت قرار دهیم و تحریم نباید تأثیری در صنعت کشور ما داشته باشد.
این مقام مسؤول اضافه کرد: حوزه قیمت گذاری بلیت های هواپیمایی را به صورت جد پیگیری می کنم و از شرکتهای هواپیمایی برای خرید هواپیما دعوت خواهیم کرد و اگر در این راستای شرکتهای هواپیمایی احتیاج به مجوز و تسهیلات باشند؛ اساسا وزارت راه و شهرسازی همکاریهای لازم را خواهد داشت.
وی تصریح کرد: مشتری مداری الویت دوم وزارت راه و شهرسازی است و باید خدمات رفاهی حمل نقل را توسعه دهیم. در سفرهای خارجی الویت رفاه و اقتصاد هر کشور، فرودگاه آن مقصد است و افتتاح های اخیر در حوزه هوایی و فرودگاهی کشور اتفاقات خوبی بود که رخ داد. البته موضوعات رسیدگی به پرسنل حائز اهمیت می باشد و خلبانان و بخش های کنترلر، فنی و پشتیبانی هم باید حقوق آنها اصلاح گردد تا کارکنان این بخش انگیزه های داشته باشند.
وی در انتها تصریح کرد: بلیت در تمام بخش های حمل و نقل کشور دارای اهمیت است و اگر ایرلاین هوایی گرفتار تخلف در جهت فروش بلیت شوند؛ بدون شک مطمئن باشند تا آخرین لحظه برای باطل کردن مجوز آن شرکت مقاومت خواهم کرد. زمانیکه سوخت ۶۰۰ تومانی عرضه می کنیم؛ در دولت برای افزایش سوخت هواپیما مسائلی عنوان شد اما به احترام وزیر راه و شهرسازی این اقدام را اجرا نکردند در نتیجه شرکتهای هوایی بهانه ای بر گرانی بیش از حد بلیت نخواهند داشت.
تأمین ۵۰۰ واگن مسافری / ساخت واگن مسافری از راه تهاتر نفت
به گزارش سیمان به نقل از مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز (۱۶ بهمن ماه) در مراسم ورود ۶۸۵ دستگاه ناوگان نو و بازسازی شده به شبکه ریلی، اظهار داشت: چندین پروژه بزرگ زیرساختی صنعت ریلی در یک سال قبل به بهره برداری رسید که بعضی از آنها سال ها سرمایه گذاری شده و معطل مانده بود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: پروژه همدان به سنندج یکی از خطوط اصلی ریلی کشور بود که استان کردستان را از بن بست ریلی خارج و به شبکه ریلی متصل کرد.
وی اضافه کرد: با اتصال هر استان به شبکه ریلی توسعه اقتصادی آن جایگاه ویژه ای پیدا می کند و با تکمیل زیرساخت های حمل ونقلی، شرایط برای سرمایه گذاری در آن استان فراهم می شود که می توانیم نتایج آنرا در سالهای آینده ببینیم. این پروژه در کریدور شرقی_ غربی هم نقش قابل توجهی خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی اظهار نمود: راه آهن چابهار به زاهدان هم تا آخر سال به بهره برداری می رسد و بندر راهبردی چابهار را به منطقه مرکزی کشور متصل می کند. پروژه شهرکرد به اصفهان هم تا پایان دولت به بهره برداری خواهد رسید.
وزیر راه شهرسازی در انتها اظهار داشت: هر شرکتی که امکان ساخت واگن مسافری دارد از راه تهاتر نفت برای تأمین واگن مسافری، وارد میدان شود. قرارداد تأمین ۵۰۰ واگن مسافری از راه تولید داخل یا واردات تا آخر سال منعقد شود.
رشد ترانزیت غیرنفتی در دولت سیزدهم ظرف یک دهه اخیر

جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید براینکه ترانزیت جاده ای در دولت سیزدهم رشد قابل ملاحظه ای داشته است، اظهار داشت: در دهه گذشته یک روند پر از نوسان در ترانزیت جاده ای را پشت سر گذاشتیم و صعود ترانزیت به سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ برمی گردد که حدود ۱۲ میلیون تن کالا (۱۲.۳) میزان ترانزیت، ثبت شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه تصریح کرد: از آغاز سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۹ که در ارتباط با دوره بیماری کرونا است؛ ترانزیت کشور با نزول همراه بود که با انسداد مرزها به علت محدودیت های جهان برای مقابله با این بیماری رخ داد که میزان ترانزیت ۴.۶ میلیون تن را در آمار ترانزیت جاده ای ثبت نمود که پایین ترین میزان در یک دهه گذشته بود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از اتمام دوره کرونا مجدد آمارهای ترانزیت جاده ای رشد پیدا کرد و در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری هم شاهد رشد ۱۱.۴ میلیون تن در مقایسه با مشابه سال قبل بودیم که در حمل کالاهای نفتی و غیرنفتی میزان رشد معناداری را به دنبال داشتیم. به صورت معمول افزایش ها تابع میزان ترانزیت نفتی یا سوختی است اما سال جاری و سال قبل (۱۴۰۱) توانستیم در حوزه کالاهای غیرنفتی هم رشد مستمری را در آمارهای کشور ثبت نماییم.
این مقام مسؤول تصریح کرد: از بندر شهید رجایی (بندرعباس) با ۲.۶ میلیون تن، مرز پردیس خان با ۲.۲ میلیون تن و مرز باشماق به علت ترانزیت با اقلیم کردستان عراق دارای بیشترین آمار میزان ترانزیت طی ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ هستند.
تحویل ۵۸ هزار واحد نوسازی شده در دولت سیزدهم
به گزارش سیمان به نقل از مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، میزان نوسازی در بافت های فرسوده و همینطور تحویل واحدها مسکونی در این بافت ها که در خلال دولت سیزدهم با حمایت شهرداری ها روند نوسازی آنها انجام و به مردم تحویل گردید را شرح داد و اظهار داشت: در دوازدهمین سلسله بهره برداری و افتتاح گروهی واحدهای نوسازی شده در بافت های ناکارآمد شهری که هم زمان با سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی به استان هرمزگان انجام شد، یکهزار و ۱۷۰ واحد دیگر در بافت های فرسوده به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیح داد: با آغاز به کار های واحدهای نوسازی شده در دور دوم سفر رئیس جمهوری به استان هرمزگان میزان واحدهای نوسازی در این بافت ها به ۵۷ هزار و ۸۶۱ واحد رسید. طی دولت سیزدهم تابحال بیشتر از ۲۱۶ هزار واحد مسکونی در دست نوسازی قرار گرفت که از این میزان ۵۷ هزار و ۸۶۱ واحد نوسازی و تحویل گردید و مابقی هم در دست انجام است.
تبدیل مناطق آزاد به محل تجمع سرمایه گذاران
به گزارش سیمان به نقل از مهر، حجت الله عبدالملکی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، اظهار داشت: باید با تلاش مضاعف در این فرصت باقیمانده تا آخر سال فعالیت نماییم تا کارها در اسفند به نتیجه برسد و پرونده سال مالی به شکل مطلوبی بسته شود. اقدامات مناسبی برای «بهشت سرمایه گذاری» انجام شده و اگر مناطق آزاد را به محل حضور سرمایه گذارها تبدیل نماییم، نگاه ها به این مناطق کاملا تغییر خواهد نمود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد ضمن اشاره به ضرورت تعامل دائم با سرمایه گذاران اضافه کرد: منتظر حضور و درخواست جلسه سرمایه گذاران نمانید و با رجوع شخصی به آنها زمان را از دست ندهید؛ از راه رسانه ها و فضای مجازی برای آنها جذابیت سرمایه گذاری ایجاد کنید. از طرح های سرمایه گذاران استقبال کنید؛ این گونه نباشد که صرفا از میان ۱۰۰۰ بسته عرضه شده حق انتخاب داشته باشند.
وی همینطور ضمن اشاره به این که تا آخر سال باید حداقل ۴۰۰ طرح سرمایه گذاری اجرایی شود، اظهار داشت: مشکلات و موانع سر راه سرمایه گذاران را برطرف کنید و اجازه ندهید معطل چالش های بین دستگاهی بمانند؛ پیگیری های لازم را انجام دهید تا طرح ها به مرحله اجرا و راه اندازی برسد.
الزام دریافت مجوز آگهی پیش فروش از اداره کل راه و شهرسازی «تهران»
به گزارش سیمان به نقل از مهر، حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران، اظهار داشت: در جهت اجرای قانون پیش فروش ساختمان و آیین نامه اجرایی و دستورالعمل های مربوطه هرگونه انتشار تبلیغات جهت پیش فروش ساختمان احتیاج به صدور مجوز انتشار آگهی از اداره کل راه و شهرسازی استان تهران دارد.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به تعدد تخلفات و پرونده های مختلف کلاهبرداری در محاکم قضایی استان تهران ضمن اعلام مجدد ضرورت صدور مجوز آگهی انتشار و تبلیغات اعلام می نماییم مسئولیت قانونی و حقوقی مشکلات بوجود آمده برای مردم بر عهده رسانه هایی است که بدون مجوز اقدام می کنند.
جنتی در انتها هر نوع تبلیغات در فضای فیزیکی و مجازی را در حیطه همین قانون اعلام نمود.
رشد ۴۰.۵ درصدی ترانزیت کشور در ۱۰ ماه سال جاری
به گزارش سیمان به نقل از مهر، سیدکمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: برپایه آمار موجود در وزارت راه و شهرسازی، در ۱۰ ماه نخست سال جاری مجموعاً ۱۲ میلیون و ۶۶۱ هزار تن کالا از کشور ترانزیت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴۰.۵ درصد افزایش داشته است. همینطور در این زمان ۱۰ ماه، ترانزیت کالای نفتی و غیرنفتی به ترتیب با عملکرد ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تن و ۸ میلیون و ۵۶۱ هزار تن، افزایش ۸۸.۵ و ۲۵.۲ درصدی را نسبت به ده ماهه نخست سال ۱۴۰۱ رقم زده است.
دبیر شورایعالی هماهنگی ترابری کشور اضافه کرد: از مجموع عملکرد فوق، سهم حمل و نقل جاده ای و ریلی به ترتیب برابر با ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن و یک میلیون و ۲۶۱ هزار تن است که در قسمت های جاده ای و ریلی، به ترتیب رشد ۴۶ درصدی و یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل محقق شده است.
ساخت واحدهای ۲۵ متری مسکن مانعی بزرگ برای قانون فرزندآوری
فرشید ایلاتی کارشناس حوزه مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر، با تکیه بر این که واحدهای ۲۵ متر نباید بعنوان «مسکن اقتصادی» در بازار مسکن حاکم شود، اظهار داشت: واحدهای مسکونی کوچک متراژ یا به اصطلاح «مسکن اقتصادی» در اقتصاد معنا و مفهومی نخواهد داشت. چونکه اگر مسکن در واحدهای کوچک متراژ به تعداد زیادی در بازار مسکن عرضه گردد، نشان از کاهش قدرت خرید مردم است و در بین مدت باعث گرانی مسکن در بازار می شود. البته دولت طی ماه های اخیر موضع جدی خویش را در جهت مخالفت کوچک سازی واحدهای مسکونی اعلام نموده است اما به نظر می آید عده ای توجه به مخالفت دولت ندارند.
کارشناس حوزه مسکن در ادامه تصریح کرد: در شروع دولت سیزدهم قانون جوانی جمعیت و تشویق خانوار برای افزایش تعداد فرزندان به پای کار آمد ازاین رو اگر این واحدهای کوچک متراژ در بازار مسکن باب شود این قانون به زمین خواهد ماند چونکه هرچه متراژ واحدهای مسکونی رو به کاهش حرکت نماید خانوار و افراد انگیزه ای به تشکیل خانواده و توسعه جمعیت کشور نخواهند داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: باید نسبت به واحدهای کوچک متراژ تدابیر جدی شود تا این الگوی مصرفی عرضه بازار مسکن نشود چونکه با فرهنگ ایرانی تطابقی ندارد.

1402/11/19
13:47:02
0.0 / پنج
336
تگهای خبر: ارز , ایران , بازار , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
سیمان سیمان