رایزنی برای ایجاد منطقه آزاد ایران و ازبکستان

رایزنی برای ایجاد منطقه آزاد ایران و ازبکستان

به گزارش سیمان، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در دیدار با معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان ضمن اشاره به مذاکرات تجارت ترجیحی بین دو کشور ابراز امیدواری کرد.



به گزارش سیمان به نقل از سازمان توسعه تجارت، مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمتدر دیدار با ناظم جان خان مرادوف، معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان ضمن اشاره به عدم شناخت کشورهای همسایه از ظرفیت اقتصادی ایران، اظهار داشت: ۳۰ هیأت تجاری از ازبکستان در نمایشگاه ۲۰۲۳ ایران شرکت نمودند و تمایل داریم تعاملات تجاری دو کشور ادامه داشته باشد و هیأت های دولتی و بخش خصوصی ازبکستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ هم حضور فعالی داشته باشند.
ضیغمی با اشاره به اینکه شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو می تواند به منزله شناخت بیشتر از کالاهای ایرانی قلمداد شود، اظهار داشت: بدون تردید ایران اکسپو کالاهای تولیدی بیشتری از ایران را معرفی خواهد نمود.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن تاکید بر ضرورت تقویت تعاملات تجاری ایران و ازبکستان و اجرای هدف گذاری های تجاری دو رئیس جمهور، بیان نمود: رؤسای جمهور دو کشور توافق کردند حجم مبادلات تجاری تا ۲۰۲۵ به یک میلیارد دلار برسد. همینطور تکمیل و توسعه زیرساخت های تجاری دو کشور هم باید در دستور کار قرار بگیرد.
معاون وزیر صمت ضمن اشاره به این که مذاکرات در ارتباط با تجارت ترجیحی درحال تکمیل شدن است، اظهار داشت: همینطور باید در جهت تأمین کالاهای مورد نیاز دو کشور هم مذاکراتی صورت گیرد. وی ضمن اشاره به لزوم همکاریهای حمل و نقلی و یکسان سازی و صفر کردن عوارض ناوگان های جاده ای، اظهار داشت: بر این اساس مقرر شد کمیته مشترک حمل و نقلی در بهار سال آینده هم تداوم پیدا کند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با تکیه بر این که هیأت های ازبکی در بازدیدهای اخیر فقط با ۵ درصد ظرفیتهای اقتصادی ایران آشنا شدند، اضافه کرد: ظرفیت بالای ایران در تولید صنایع هایتک و تجهیزات پزشکی، قابل توجه است و الان یک یا دو کشور در دنیا توانایی تولید برخی تجهیزات پزشکی ساخته شده در ایران را دارند.
وی با تکیه بر این که سودآوری باید دغدغه اصلی در تجارت باشد، اظهار داشت: دریافت عوارض در مرزها نباید اولویت در تجارت محسوب شود، هرچند خدمات حمل و نقل بخشی از تجارت قلمداد می شود اما مشکلات در زمینه دریافت عوارض را میتوان با تشریک مساعی حل و فصل کرد. برنامه ریزی باید بگونه ای باشد که در ۲۰۲۵ شرایط برای شروع تجارت آزاد بین دو کشور فراهم گردد. در این حوزه توافق های اولیه صورت گرفته است و امیدواریم در ۱۵ روز آینده یعنی اوایل فروردین سال جدید در این خصوص به جمع بندی نهایی برسیم.
ضیغمی ضمن اشاره به حمایت دوجانبه در بحث حمل و نقل، بیان نمود: ایران با هدف جبران ناترازی در بحث سوخت گازوئیل راهکارهایی را در نظر گرفته است.
در اکسپو ایران شرکت می کنیم
در ادامه این دیدار، ناظم جان خان مرادوف، معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان با تکیه بر این که تجار و بازرگانان ازبکی در ایران اکسپو شرکت خواهند کرد، اضافه کرد: هدف ما توافق در زمینه تولید مشترک است و امیدواریم سازمان توسعه تجارت در این حوزه همکاری داشته باشد.
معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان افزود: تلاش داریم با مشارکت ایرانی ها یک منطقه آزاد ویژه اقتصادی در ازبکستان برای ایرانی ها در نظر بگیریم و الان زیرساخت های این مهم تأمین است.
وی ضمن اشاره به توافقات صورت گرفته در حاشیه اجلاس سران اکو با طرف ایرانی، اظهار داشت: تابحال قدم مؤثری برای حل مشکلات در زمینه تأمین سوخت برداشته نشده است و امید داریم دوستانی که در حوزه سرمایه گذاری فعال می باشند، این مانع را پشت سر بگذارند.
معاون اول وزارت صنعت و تجارت ازبکستان افزود: سال قبل ۲۴ هزار وسیله نقلیه بین ۲ کشور جابه جا شد که از این عدد ۱۵۰۰ دستگاه ازبکی و ۴ هزار خودرو ایرانی و مابقی خودرو ها از کشورهای ثالث آمدند. به قول او این سخن به این معناست که بار و خودرو از آن دو کشور است اما دراین میان سود عاید اشخاص ثالث می شود.
وی با اظهار امیدواری نسبت به کمک طرف ایرانی در بحث کاهش هزینه های حمل و نقل اضافه کرد: خودروهایی که از جانب ازبکستان به کشورهای دیگر می روند، از سوخت ایرانی استفاده نمی کنند و مسیر جابه جایی بار طولانی است، ازاین رو برخی تجار مسیر جدید دریایی از ترکیه را تعریف کردند.


منبع:

1402/12/16
10:12:08
0.0 / پنج
299
تگهای خبر: ایران , بخش خصوصی , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سیمان سیمان