یك مقام مسئول در سازمان هواشناسی:
بارندگی ها در مهرماه حدود ۳۸ درصد زیر نرمال بود
به گزارش سیمان، یک کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی ها در مهرماه حدود ۳۸ درصد زیر نرمال بود، اظهار داشت: مهرماه هم از نظر دمایی هم گرم ترین ماه نسبت به دمای میانگین نرمال بود.
احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که تا اواخر مهرماه میانگین بارش ها کم تر از حد نرمال بود اما میزان بارش ها در ایام پایانی این ماه تا حد زیادی جبران شد، اظهار داشت: در مهرماه بارندگی ها فقط محدود به نوار شمالی کشور و دامنه های جنوبی البرز بود و در دیگر نقاط کشور بارش قابل توجهی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی ها در مهرماه حدود ۳۸ درصد زیر نرمال بود، اضافه کرد: مهرماه هم از نظر دمایی هم گرم ترین ماه نسبت به دمای میانگین نرمال بود و به صورت میانگین بین ۱.۵ تا ۲ درجه سلسیوس دمای کشور بالاتر از نرمال بود؛ البته در مناطق جنوبی و مرکزی بیشترین گرما را تجربه کردند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در ادامه تصریح کرد: قالب مدلهای عددی نشان داده است که بارندگی ها در غالب مناطق ایران بخصوص جنوب غرب، یعنی حوزه زاگرس مرکزی کمتر از نرمال خواهد بود و دما هم بالاتر از نرمال خواهد بود؛ به بیانی دیگر بارش ها کمتر از نرمال و دما بیشتر از نرمال پیشبینی می شود.
وی اضافه کرد: برای مدیریت حوزه آب و کشاورزی باید پیشبینی های هفتگی و ماهانه همواره به روز رسانی شوند و به شکل جدی مورد توجه عموم افراد باشد تا متناسب با شرایط جوی تصمیم گیری هوشمندانه ای شود.
وظیفه خاطرنشان کرد: میانگین بارش ها در فصل پاییز سال گذشته، ۴۳ درصد کم تر از حد نرمال ارزیابی شده و این میزان بارش ها در نیمه اول فصل زمستان هم کم تر از معمول بود اما در نیمه دوم زمستان تا حد زیادی کمبود بارندگی ها جبران شد و از شدت نابه هنجاری های بارندگی ها کاسته شد، به صورت کلی میزان بارندگی ها در زمستان سال قبل هم کم تر از حد نرمال بود.
وی ضمن اشاره به وضعیت فصل پاییز به کشاورزان سفارش کرد و اظهار داشت: با عنایت به پیشبینی های فصلی، با پاییز کم بارشی مواجه خواهیم بود، گاهی کاشتن یا عدم کاشت محصول برای کشاورزان زیان بار است اما کشاورزان باید ریسک فصل درنظر داشته باشند و باید با بهره مندی از پیشبینی های کوتاه مدت هواشناسی برای محصولات خود برنامه ریزی داشته باشند تا اگر محصولات خویش را کاشتند اما باران به مقدار مورد نیاز آن محصول نیامد، به چه میزان خسارت متحمل می شوند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در انتها تصریح کرد: باآنکه غالب مدلها بارندگی کمتر از نرمال را پیشبینی کردند، با این وجود کمبود خیلی زیاد بارش نخواهیم داشت؛ ازاین رو به شرایط بارندگی در پاییز و زمستان بدبین نیستیم.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب