افزایش قیمت ۷۵ درصدی موتورسیكلت های هندی
سیمان: عضو هیات مدیره انجمن موتورسیكلت ایران از افزایش تا ۷۵ درصدی قیمت موتورسیكلت های به اصطلاح هندی در بازار ایران اطلاع داد.
ابوالفضل حجازی در گفت وگو با ایسنا، در ارتباط با جدیدترین وضعیت تولید، فروش و قیمت موتورسیكلت در بازار ایران اظهار نمود: با عنایت به افزایش قیمت در بخش های مختلف همچون مواد اولیه و هم افزایش قیمت دلار باید بدانیم كه مواد مورد نیاز خارجی بین سه تا چهار برابر و مواد داخلی تا دو برابر افزایش قیمت داشته اند و در مجموع قیمت موتورسیكلت باید حداكثر تا سه برابر از ابتدای سال جاری افزایش داشته باشد و ارقام بیشتر از این منطقی نیست و نیازمند ورود نهادهای نظارتی است.
وی افزود: بخشی از علت افزایش قیمت به علت رشد قیمت مواد اولیه است و باید بدانیم كه هر ورق فولادی از قیمت ۱۶۰۰ تومان به ۴۶۰۰ تومان افزایش داشته و قیمت ارز نیما هم تا دو برابر رشد كرده و ۴۰۰۰ تومان به حدود ۸۰۰۰ تومان رسیده است.
عضو هیات مدیره انجمن موتورسیكلت ایران با اشاره به این كه هم اكنون تولیدكنندگان داخلی به علت نبود تقاضا صرفا با ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیت واقعی تولید می كنند، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵، ۸۰۰ هزار دستگاه، در سال ۱۳۹۶، ۱۷۰ هزار دستگاه و در نیمه نخست سال جاری صرفا حدود ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیكلت در كشور تولید شده است.
حجازی با بیان این كه ۷۰ درصد مصرف بازار موتورسیكلت مربوط به موتورسیكلت های ۱۲۵ سی سی است، تصریح كرد: در حالیكه قیمت این مدل موتورسیكلت ها در سال قبل حدود ۳.۵ میلیون تومان بوده است، اما این رقم امسال به چهار میلیون و ۸۰۰ تا پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برپایه مدلهای مختلف رشد قیمت داشته است.
وی افزود: تولیدكنندگان داخلی كمتر از ۲۰ درصد افزایش قیمت داشتند و آن هم به علت آن است كه تقاضا در بازار وجود ندارد و زمانی كه میزان تقاضا كاسته می شود تولید هم با افت روبه رو می گردد. هم اكنون به علت مشكلات اقتصادی به وجود آمده قدرت خرید برای مصرف كنندگان این موتورسیكلت ها كاهش یافته و به تبع آن هم میزان تولید با افت روبه رو شده است.
عضو هیات مدیره انجمن موتورسیكلت ایران با بیان این كه تنها در مورد موتورسیكلت های خاص شاهد افزایش قیمت های تا ۷۵ درصدی در بازار ایران هستیم، خاطرنشان كرد: شاهد افزایش تعدادی از موتورهای خاص همچون موتورهای هندی در بازار ایران هستیم و قیمت آنها گاها از ۱۶ میلیون تومان به ۲۴ تا ۲۸ میلیون تومان افزایش یافته است و عاملان توزیع با خرید این مدل موتورسیكلت آنها را با قیمت های بالاتری به قشر جوان و سرمایه دار كه مخاطب خرید هستند، می فروشند و شاهد تولید بازار دلالی در این بخش هستیم.
حجازی در مورد ورود نهادهای نظارتی و ذیصلاح جهت برخورد با عاملانی كه موتورسیكلت ها را با رقم هایی بالاتر از قیمت واقعی به فروش می رسانند هم خاطرنشان كرد: متاسفانه در این رابطه ضعف های نظارتی وجود دارد و سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان و سایر سازمان هایی كه در این خصوص مسئول هستند باید با متخلفان و سودجویان برخورد كنند.
به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، همزمان با افزایش نرخ ارز شاهد افزایش قیمت محصولات در بخش های مختلف بودیم و موتورسیكلت ها هم از این قضیه مستثنی نیستند، اما موضوعی كه در این رابطه باید به آن اشاره نمود پدیده دلال بازی در مورد موتورسیكلت هایی است كه به اصطلاح موتورسیكلت های هندی خوانده می شوند و در این مسیر بهترین راهكار برای قطع دست دلالان، خرید متقاضیان این موتورسیكلت ها از فروشگاه های مركزی مربوط به كارخانجات تولیدی است كه می توانند محصول مورد نیاز را به قیمت واقعی و بدون واسطه خریداری كنند و جهت حذف عاملان توزیع گام بردارند. گفتنی است كارخانجات تولیدی دارای سایت فروش هستند و متقاضیان می توانند با انتخاب نوع موتورسیكلت و مشخصات مربوط به آن جهت خرید اقدام نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب