به گزارش سیمان رئیس ستاد بازسازی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان قزوین مستقر در شهرستان دلفان اظهار داشت: تا اختتام آبان ماه 1300 واحد مسكونی راه اندازی شده در دلفان تكمیل شده و تحویل لطمه دیدگان از سیل می شود.
به گزارش سیمان به نقل از مهر بعد از وقوع سیل در بعضی استانهای كشور و لزوم كمك رسانی به مردم صدمه دیده، بعضی از استانها بعنوان معین این مناطق تعیین شدند تا عملیات بازسازی و راه اندازی واحدهای مسكونی برای خسارت دیدگان شتاب گیرد. استان قزوین با تجربه ای كه در كمك رسانی در حوادث سیل و زلزله در گذشته را داشت این دفعه هم مورد توجه وزارت كشور قرار گرفت و بعنوان استان معین شهرستان دلفان در استان لرستان انتخاب گردید.
با استقرار تیم های عملیاتی، فنی و كارشناسی در این شهرستان عملیات ارزیابی میزان خسارت، آواربرداری، تعمیر و راه اندازی واحدهای صدمه دیده از فروردین ماه امسال شروع شد. احمد مطبوعی رئیس ستاد بازسازی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی استان قزوین مستقر در شهرستان دلفان استان لرستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر، روند بازسازی واحدهای صدمه دیده از سیل در این شهرستان را شرح داد. * از چه تاریخی نیروهای بنیاد مسكن به استان لرستان عزیمت كرده و در مناطق اسیب دیده مستقر شدند؟ از ۱۲ فروردین ماه امسال، بعد از وقوع سیل در استان لرستان مناطق شهری و بخصوص روستایی شهرستان دلفان صدمه زیادی دید و ساختمانهای گلی استقامت خویش را از دست دادند كه در این راستا دو شهر نورآباد و هر چشمه و ۴۶۳ روستا گرفتار خسارت شدند.
با استقرار سه دستگاه لودر، دو دستگاه بیل زنجیری و مكانیكی و ۱۴ دستگاه كامیون برای بازسازی واحدها در محل مستقر شدیم و ابتدا بازگشایی مسیرها صورت گرفت و با ساخت پل، توانستیم جاده هایی كه زیر اب رفته بود را بازگشایی نماییم. * اكیپ های ارزیابی از چه زمانی برای برآورد خسارتها وارد كار شدند؟ پس از بازگشایی مسیر اكیپ های ارزیاب بنیاد مسكن استان قزوین وارد مأموریت شدند كه توانستند بیشتر از ۸ هزار واحد شهری و روستایی صدمه دیده را مورد بررسی و ارزیابی كارشناسی و فنی قرار دهند كه مشخص شد ۳ هزار واحد باید از نو راه اندازی شود.
همینطور ۳۶۰۰ واحد تعمیراتی درجه یك و دو و مابقی سالم تشخیص داده شدند و بعد از مرحله ارزیابی واحدها، اكیپ های اجرایی وارد فاز عملیاتی و ساخت و ساز شدند. * استان قزوین بعنوان معین ساخت چند واحد را بر عهده گرفته است؟ سهم استان راه اندازی تعداد ۳ هزار واحد مسكونی است كه در فاز اول باید ۱۳۴۰ واحد ساخته شود كه برای واحدهای روستایی ۷۶ میلیون تومان و شهری ۸۶ میلیون تومان تسهیلات داده می شود كه تابحال موفق شده ایم آواربرداری ۱۳۴۰ واحد را به پایان برسانیم، پی كنی ۱۲۱۶ واحد و آرماتور بندی ۹۵۰ واحد، دیوار چینی ۳۰۰ واحد، سقف زنی ۹۰ واحد و گچ و خاك ۱۱ واحد هم تكمیل شده و هشت واحد به مرحله بهره برداری رسیده است. * چه تعداد از افراد به بانك ها برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند؟ تعداد عقد قرارداد احداثی ۱۸۰۳ واحد است كه تابحال ۱۴۱۰ نفر در شرایط پرداخت مراحل یك تا سه هستند و در بخش تعمیرات هم ۳۶۰۰ واحد نیازمند تعمیرات اساسی هستند كه صد در صد صاحبان آنها به بانك ها معرفی شده اند و ۲۷۰۰ واحد شهری و روستایی به مرحله عقد قرارداد رسیده است. * در زمینه معیشت هم كمك های اعتباری صورت می گیرد؟ بله از آنجائیكه برخی واحدها تخریب نشده بود اما وسایل زندگی افراد از بین رفته بود تشخیص داده شد كه كمك های معیشتی به این افراد صورت گیرد كه به همه آنها تسهیلات ۱۵ میلیون تومانی با سود كم و ۵ میلیون تومان كمك بلاعوض داده شده است. البته در حوزه احداثی ها هم كمك معیشتی داده شده و همه سه هزار واحد از این تسهیلات برخوردار می شوند.
* مشاركت بسیج سازندگی در این كار چگونه است؟ بسیج سازندگی مقرر است ۶۰ واحد را راه اندازی كرده و ۲۵۰ واحد را تعمیر كند و در مجموع كار راه اندازی و تعمیر و بازسازی ۴۵۰ واحد صدمه دیده توسط این نهاد و زیر نظر ستاد بازسازی بنیاد مسكن استان قزوین صورت می گیرد. * این واحدها تا چه زمانی به اتمام می رسد و آیا اعتبار جدیدی برای واحدهای احداثی داده شده است؟ اعتبارات جدید برای راه اندازی ۱۰۰۰ واحد دیگر اختصاص داده شده كه عملیات آوار برداری این واحدها شروع شده و برخی در مرحله فنداسیون و آرماتور بندی است و برنامه ریزی كرده ایم كه بتوانیم تا آخر آبان ماه این واحدها را تكمیل نماییم. * سرعت و روند اجرای كار چگونه است و چه مشكلاتی دارید؟ بدون اغراق باید اذعان كرد ستاد بازسازی بنیاد مسكن استان قزوین از استانهای پیشرو در این حوزه است و تلاش می نماییم تا آخر سال همه تعهدات خویش را انجام دهیم.
البته مهمترین دغدغه ما گرانی مصالح است كه تا چهار برابر شده و رساندن آنها به روستاها و مناطق دور افتاده هزینه های سنگینی را تحمیل كرده به صورتی كه تامین یك كامیون آجر كه قبلا تنی ۲۵۰ هزار تومان تمام می شد الان حدود ۵ میلیون تومان برای تخلیه در محل راه اندازی هزینه دارد و ماسه از هر تن ۷۰ هزار تومان به ۲۸۰ هزار تومان رسیده و كار را سخت كرده است. البته در این ایام ۸ تن سیمان مجانی در محل تخلیه شده تا بتوانیم بخشی از نیازها را تامین نماییم ولی امیدواریم مسئولان برای گرانی مصالح ساختمانی فكری اساسی كنند تا كارها گرفتار تاخیر نشود. مطبوعی از همكاری صمیمانه مسئولان محلی شهرستان دلفان بخصوص امام جمعه، فرماندار، مسئولان بنیاد مسكن، بسیج و سپاه تشكر و قدردانی و ابراز امیدواری كرد تعهد استان در زمان مقرر برای تحویل سه هزار واحد مسكونی در این شهرستان محقق شود.