در گزارش سیمان مطرح شد

مسكن ملی تهرانسر، برای سوداگری ساخته می شود نه اسكان اقشار محروم

مسكن ملی تهرانسر، برای سوداگری ساخته می شود نه اسكان اقشار محروم

به گزارش سیمان عضو سابق شورایعالی مسكن می گوید واحدهای سهم سازنده در طرح های مشاركتی مسكن ملی، به دست مصرف كننده واقعی نمی رسد و به سوداگری در بازار دامن می زند.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، ثبت نام مرحله دوم «طرح اقدام ملی مسكن» از شنبه ۱۷ اسفندماه شروع می شود. در طرح اقدام ملی مقرر است طی دو سال ۴۰۰ هزار واحد مسكونی تولید شده و به متقاضیان تحویل داده شود. از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، با مدیریت شركت عمران شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در شهرهای با جمعیت زیر ۱۰۰ هزار نفر و ۱۰۰ هزار واحد با تسهیلات شركت بازآفرینی شهری در بافت های فرسوده شهری ساخته خواهد شد.
۴۲ درصد ثبت نام كنندگان مرحله اول واجد شرایط نبودند
در همین راستا، ۱۲ اسفند ماه، محمود محمودزاده معاون مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: در مرحله اول ثبت نام از ۲۴۰ هزار واحد ثبت نام شونده، ۵۸ درصد افراد واجد شرایط بودند كه این افراد برای كنترل مدارك و تطبیق شرط ۵ سال سكونت، به ادارات راه و شهرسازی هر استان و بنیاد مسكن عرضه شدند.
وی افزود: از راه سایت و پیامك، به افرادی كه واجد شرایط بودند اطلاع داده شد و بر مبنای زمانبندی اعلام شده تا اول اسفند، حدود ۵۰ هزار نفر تشكیل پرونده داده اند و به علت شیوع بیماری زمان جدیدی برای تشكیل پرونده به مردم اعلام خواهیم كرد؛ اما مردم نگران تحویل مدارك خود نباشند؛ چونكه زمان عرضه مدارك متقابلاً اعلام می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینكه ثبت نام مرحله دوم نسبت به مرحله اول متفاوت می باشد، اضافه كرد: از روز شنبه ثبت نام در ۵ استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، البرز و اصفهان آغاز خواهد شد و روزهای دوشنبه و چهارشنبه، استان های دیگر اعلام می شوند.
استفاده از پروژه های نیمه تمام بخش خصوصی در تهران در طرح اقدام ملی مسكن
یكی از سوالات متقاضیان در مورد طرح اقدام ملی، امكان عرضه مسكن در شهر تهران بوده است. در همین راستا، دوم بهمن ماه، رضا نگهبان، مدیر كل راه و شهرسازی استان تهران اظهار داشت: با راهكارهای وزارت راه و شهرسازی، پروژه های نیمه تمام بخش خصوصی مثل پروژه های انبوه سازی، چند ده واحدی و … كه مشكلاتی در جذب مشتری یا نقدینگی دارند و این مورد سبب شده تا پروژه هایشان نیمه تمام بماند، می توانند واحدهایشان را در طرح اقدام ملی تولید مسكن عرضه كنند. بدین ترتیب كه اداره كل راه و شهرسازی استان تهران به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی تفاهمنامه ای با سازندگان و مالكان شامل كلیه شرایط و مشخصات ساختمانی و قیمت نهایی (كنترل شده) منعقد می كند و آنها واحدهای نیمه تمام خویش را در این طرح عرضه و از جانب دیگر بانك مسكن نسبت به پرداخت تسهیلات مسكن اقدام و متقاضیان هم با پرداخت مابقی قیمت تمام شده مالك آپارتمان های نهایی عرضه شده می شوند.
فعلاً امكان ثبت نام در پروژه تهرانسر وجود ندارد
همچنین یكی از سوالات مطرح در مورد پروژه تهرانسر شهر تهران است. این پروژه ۱۵۰۰ واحدی كه شهریور ماه سال جاری با حضور رئیس جمهور بعنوان آغاز عملیاتی طرح اقدام ملی شروع به كار كرد و هنوز در چارچوب طرح اقدام ملی عرضه نشده است.
در همین راستا، ۲۰ آذرماه پروانه اصلانی مدیر كل دفتر اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی در مورد ظرفیت شهر تهران برای ثبت نام در طرح اقدام ملی مسكن اظهار داشت: تهران به هیچ عنوان از طرح اقدام ملی مسكن حذف نشده، منتهی ظرفیت شهر تهران در شهرهای جدید قابل پاسخگویی است.
اصلانی در توضیح وضعیت پروژه تهرانسر خاطرنشان كرد: پروژه تهرانسر یك پروژه مشاركتی است و زمین از جانب وزارت راه تأمین شده و یك سرمایه گذار با یك سهم مشخص مسئول ساخت این پروژه است، بنابراین راجع به سهم سرمایه گذار نمی توان تصمیم گیری كرد و در مورد سهم دولت هم در این پروژه تا زمان اتمام و نهایی شدن میزان سهم دولت امكان ثبت نام در طرح اقدام ملی مسكن فعلاً وجود ندارد.
عضو سابق شورایعالی مسكن: در پروژه های مشاركتی زمان تحویل، قیمت فروش و تعیین خریدار با وزارت مسكن نیست
در همین راستا افشین پروین پور، كارشناس مسكن در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پروژه های مشاركتی بخشی از واحدهای تكمیل شده بعنوان سرمایه گذاری و حق الزحمه انبوه سازان در مالكیت آنها قرار می گیرد. در این صورت زمان تحویل و قیمت فروش و تعیین خریدار بر عهده وزارت راه و شهرسازی نخواهد بود. برای همین است كه امكان ثبت نام برای متقاضیان فراهم نشده است.
پروین پور در مورد واحدهایی كه در پروژه های مشاركتی در اختیار انبوه ساز قرار می گیرد، اظهار داشت: در شیوه مشاركتی انبوه ساز می تواند واحدهای خویش را هر زمان كه بخواهد به بازار عرضه نماید. واضح است از آن جایی كه دنبال سود حداكثری خود است می تواند در زمان ركود بازار از عرضه واحدها خودداری كند و هنگام افزایش قیمت ها، به قیمت دلخواه واحدهای خویش را به فروش برساند.
مسكن را به قیمت تمام شده عرضه كنید نه قیمت روز
پروین پور با اشاره به اینكه مسئولین وزارت راه و شهرسازی تصمیم گرفته اند، طرح اقدام ملی برای اقشار متوسط به پایین نباشد، اظهار داشت: در پروژه های مشاركتی واحدهای آماده شده به قیمت روز به بازار عرضه می شود و مشخص است كه عمده خانواده ها توان خرید مسكن به قیمت روز را ندارند.
عضو سابق شورایعالی مسكن افزود: این در شرایطی است كه با برنامه ریزی صحیح می شد این واحدها به قیمت تمام شده به دست مصرف كننده واقعی برسد.
وی اضافه كرد: اگر انبوه سازان، مالك نشوند و مدیریت ساخت و پروژه را به عهده داشته باشند، واحدها را با قیمت تمام شده می توان به مردم ارائه كرد. با این مدل متقاضیان با پیشرفت پروژه هزینه ساخت را به سازنده می دهند و وزارت راه و شهرسازی هم بر روند اجرای پروژه نظارت می كند. هزینه زمین هم پس از تحویل واحد مسكونی به صورت اقساط دریافت می شود.
تقاضاهای مصرفی مسكن باید مورد توجه قرار گیرند نه سرمایه ای
این كارشناس مسكن با بیان ضرورت برنامه ریزی برای عرضه واحدهای تولید شده به گروه های هدف، یعنی خانواده های مستأجر و فاقد مسكن، افزود: یكی از اشكالات فعلی بازار مسكن حجم بالای تقاضای سرمایه ای است. یعنی عمده متقاضیان مسكن، افرادی هستند كه قبلاً صاحب مسكن بوده اند و برای سرمایه گذاری و كسب سود و بعضاً سوداگری وارد بازار مسكن می شوند.
وی اضافه كرد: در این شرایط انتظار وجود دارد اگر پروژه ای توسط دولت برنامه ریزی می شود، واحدهای تولید شده به دست مصرف كننده واقعی و محرومین از مسكن برسد. این در شرایطی است كه در پروژه های مشاركتی حداقل در مورد سهم سازنده، هیچ تضمینی وجود ندارد كه واحدها به مصرف كننده واقعی ارائه شود.
عضو سابق شورایعالی مسكن در انتها اظهار داشت: تداوم تولید و عرضه مسكن البته با استفاده از شیوه های مناسب در كنار مقابله با تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه در دستور كار متولیان بخش مسكن باید باشد.

1398/12/16
21:45:25
5.0 / پنج
4067
تگهای خبر: آپارتمان , انبوه سازی , بازار , بخش خصوصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سیمان سیمان