رئیس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان:

از تحویل خودرو به نمایندگان مجلس اطلاعی ندارم

از تحویل خودرو به نمایندگان مجلس اطلاعی ندارم

سیمان: رئیس سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان اختیارات این سازمان را محدود توصیف كرد و ضمن ارائه توضیحاتی درباره افزایش قیمت تخم مرغ و مواد پتروشیمی، از تحویل خودرو به نمایندگان مجلس شورای اسلامی توسط وزارت صمت اظهار بی اطلاعی كرد.


به گزارش سیمان به نقل از ایسنا، عباس تابش، بتازگی در یک برنامه رادیویی درباره قیمت گذاری کالاها و تاثیر دولت در افزایش قیمت و کمبود کالاها اظهار داشت: دو نوع قیمت گذاری در بازار وجود دارد. در قیمت گذاری تثبیتی قیمت ها پیش از ورود کالا به بازار مشخص می شود در دیگر قیمت گذاری ها ضوابط خاصی وجود دارد و این پروسه توسط بنگاه های قیمت گذاری و زیر نظر هیئت قیمت گذاری انجام می شود. با شکایت مصرف کنندگان از توزیع کننده یا فروشنده خاصی ما شرایط را بر طبق ضوابط قیمت گذاری بررسی می نماییم و در صورت مشاهده تخلف نهاد توزیع کننده و فروشنده مشمول گرانفروشی می شود.

وی درباره دخالت دولت در اختلالات اقتصادی اضافه کرد: وقتی عرضه کمتر از تقاضا باشد، کالای مورد نظر از حالت مصرفی به سرمایه تغییر هویت می دهد. برای مثال در بحث خرید و فروش خودرو، عده ای با مشاهده افزایش قیمت ها مبادرت به خرید خودرو و در حقیقت جمع آوری سرمایه می کنند که البته این اقدام نمی تواند توسط افرادی با حقوق کارگری رخ دهد و زالو صفتانی که پول زیاد دارند با این عمل منجر به افزایش بیش از پیش قیمت ها می شوند. در این شرایط دولت باید برای جلوگیری از فساد اقتصادی و افزایش بیشتر قیمت ها وارد عمل شود.

اختیارات سازمان های نظارتی محدود است
تابش در ادامه اختیارات سازمان متبوعش را محدود توصیف کرد و اظهار داشت: ما در سازمان حمایت مصرف کنندگان و در سازمان تعزیرات، اختیارات و توان محدودی داریم. مردم قوی ترین نیروی ما در کشور می باشند.
از اتحادیه موبایل خواستیم پاسخگو باشند
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان درباره اظهارات رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه های صوتی و تصویری در برنامه پارک شهر نیز اظهار داشت: بعد از شنیدن مصاحبه آقای درستی، در خصوص مقصر دانستن واردکنندگان در افزایش قیمت گوشیهای موبایل، نامه مکتوبی برای ایشان ارسال کردم تا به سازمان حمایت بیایند و پاسخگوی ادعایشان باشند؛ اما در جواب تنها علت این کار خودرا بیان حرفی کذب برای خالی نبودن عریضه در مصاحبه خواندند.

افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ؛ نتیجه کاهش واردات کنجاله
تابش در پاسخ به اینکه چرا بعد از مصوبه دولت در تعیین قیمت ها، این کالاها حتی در میادین نیز کمیاب می شوند اظهار نمود: چنین خبری حقیقت ندارد. هم اکنون تخم مرغ به قیمت کیلویی ۱۲ هزار تومان در تمامی میادین تره بار عرضه می شود.
وی با اعلان اینکه موضوع مرغ و تخم مرغ با دیگر کالاها متفاوت می باشد اضافه کرد: امسال به سبب وجود مشکلات ارزی ۴۵ درصد کنجاله مورد نیاز سالانه وارد کشور نشده که این اتفاق منجر به بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده است که البته مانیز منکر این مشکلات نیستیم؛ اما مسئولیت آن به عهده من نیست. در این خصوص جلسات مختلفی برگزارشده است و این کمبود ۴۵ درصدی، هزینه های بیشتری را تحمیل کرده است و ما باید بفهمیم که کنجاله های موجود در بازار سیاه از کجا آمده اند.
هفته گذشته نرخ هر شانه تخم مرغ ۲۶ هزار تومان تعیین شد، اما مشاهدات میدانی نشان میدهد قیمت آن در خرده فروشی ها همچنان بیش از ۳۰ هزار تومان است. البته قبل تر رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی صادرات را علت اصلی این افزایش قیمت عنوان کرده بود.

جهاد کشاورزی باید درباره بازار سیاه نهاده ها پاسخ دهد
بگفته رئیس سازمان پشتیبانی از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، این سازمان طی نامه مکتوبی به وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردم که تولیدکنندگان قسمتی از نهاده های مورد نیاز خودرا از بازار آزاد تهیه می کنند و خواهان قیمت دقیق خرید و فروش آن از وزارت کشاورزی بعنوان نهاد متولی شده است.

تابش در واکنش به اظهاراتی در خصوص اینکه چرا وقتی نمی توانید بازار را کنترل و نظارت کنید به مردم وعده می دهید، اشاره کرد: عملکرد ما بر روی اعداد است و پرونده های فرستاده شده به تعزیرات گویای این عملکرد هستند اما وقتی بازار به دست اظهارنظرهای رسانه های مختلف بیفتد، مدیریت کردن آن از همیشه سخت تر می شود. بخش عظیمی از تغییرات قیمت، به قیمت لحظه ای ارز بستگی دارد و از دوران شروع کرونا تاکنون با حدود ۱۲ درصد افزایش بازرسی ها، ۳۰۰ درصد افزایش پرونده ها و ۱۵۰۰ درصد افزایش پرونده ها در تعزیرات مواجه شدیم.

حق دخالت در پروسه بورس را نداریم
عباس تابش درباره گرانی مواد پتروشیمی و مشکلات اقصادی تولیدکنندگان در این عرصه اظهار داشت: پتروشیمی در بورس عرضه می شود و با بالاترین قیمت به فروش می رسد و ما با استناد قانون حق دخالت در این پروسه را نداریم اما در صورت مشاهده کاهش عرضه مثل پرونده فولاد تنها می توانیم بوسیله پرونده سازی و ارجاع آن به سازمان تعزیرات این مسئله را پیگیری نماییم.
بتازگی رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی صنایع غذایی و دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از افزایش ۱۳۰ تا ۱۵۰ درصدی قیمت مواد پتروشیمی و به دنبال آن افزایش هزینه های بسته بندی صنایع غذایی در ماه های اخیر آگاهی داده و گفته بود که وقتی صنایع مادر مثل پتروشیمی، فولاد، برق و غیره به صورت بی رویه افزایش قیمت داشته باشند روی صنایع دیگر هم تاثیر می گذارد. بدین سبب بطور قطع یکی از دلیلهای افزایش قیمت کالاهای مختلف در ماه های اخیر همین است و دلیل دیگر هم نوسانات نرخ ارز.
وی ادامه داد: برمبنای اصلاح قانون صنفی در سال ۱۳۹۲ و محدود شدن اختیارات نظارتی، من بارها از دولت خواهان تغییر قانون سازمان حمایت بودم اما تا به این لحظه جوابی دریافت نکردم و بوسیله حجت الاسلام رئیسی درخواست کردم تا دادستان نیز در کنار ما قرار گیرد و به ما در کنترل این شرایط کمک نماید.
نمی دانم خودرو به نمایندگان مجلس داده شده یا نه
رئیس سازمان پشتیبانی از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در آخر این گفتگوی رادیویی از تحویل خودرو به نمایندگان مجلس شورای اسلامی توسط وزارت صمت اظهار بی اطلاعی کرد.
یکشنبه هفته گذشته روح الله ایزدخواه - عضو کمیسیون صنایع و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی -در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از تحویل خودروی دنا پلاس اتومات توسط مجلس شورای اسلامی به نمایندگان متقاضی آگاهی داده بود که این خبر با واکنش کاربران شبکه های اجتماعی مواجه گردید. البته ماجرا وقتی بیشتر افکار عمومی را به خود جلب کرد که دو روز بعد نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت "من برای رفتن به مناطق کوهستانی و روستایی شاسی بلند می خواهم، اگر این ماشین را بفروشم با ۴۰۰ میلیون تومان اضافه هم نمی گردد شاسی بلند خرید".




منبع:

1399/07/04
20:42:59
5.0 / پنج
1994
تگهای خبر: ارز , ایران , بازار , بنگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
سیمان سیمان