صادرات کاه، آخال حبوبات و کنسانتره تهدید یا فرصت؟

صادرات کاه، آخال حبوبات و کنسانتره تهدید یا فرصت؟

سیمان: مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور می گوید که به کاه و آخال حبوبات در داخل کشور نیاز داریم و صادرات آن ممکنست بر قیمت این اقلام در داخل کشور اثر بگذارد و حتی با کمبود آنها نیز مواجه شویم، ولی صادرات خوراک دام و کنسانتره اگر موجب توقف در تولید داخل نشود و نهاده بدون محدودیت وارد شود مشکلی ندارد و حتی موجب خواهد شد کارخانه ها به ظرفیت تولید برسند.



افشین صدر دادرس در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به این که آیا آزادسازی صادرات آخال و خوراک طیور مشکلی در بازار داخلی ایجاد نخواهد کرد؟ اظهار داشت: کاه و آخال حبوبات در داخل کشور تولید می شود و پسماند کشاورزی است و نباید از کشور بیرون رود برای اینکه علاوه بر این که در داخل به آن نیاز داریم و هم اکنون با کمبود آن مواجهیم این اقدام برافزایش قیمت این محصولات نیز تاثیر می گذارد؛ آنهم در فصلی که دیگر تولید نداریم و هر چه که درحال صادرات است از ذخایر به انجام می رسد. بدین سبب طبیعی است که در داخل کشور کمبود به وجود خواهد آمد.
وی افزود: در بحث کنسانتره، خوراک دام و مکمل ها اما تا آن زمان که نهاده بدون محدودیت وارد می شود، مشکلی وجود ندارد. برای اینکه نهاده ها با ارز نیمایی وارد کشور می شوند، هر کس بخواهد می تواند نهاده وارد کند، بدین سبب هرچه خوراک نیاز باشد قابل تامین است و ایرادی ندارد که کارخانه ها خوراک دام و کنسانتره را تولید و صادر کنند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور افزود: اگر مانند دوره قبل نهاده قطره چکانی توزیع می شد و کارخانه ها نمی توانستند نیاز داخل را تامین کنند نباید صادرات انجام می شد. ولی امروزه نهاده و کنسانتره زیاد است و اتفاقا صادرات موجب می شود که کارخانه ها به ظرفیت تولید برسند به شرط این که این اتفاق توقفی در تولید داخل ایجاد نکند.

وی اشاره کرد: نگران این هستیم که کیفیت تولید داخل فدای تولیدات صادراتی شود. در دو سه سال قبل بزرگترین مشکلی که تولیدکنندگان داشتند کیفیت بود. کیفیت خوراک دام تولیدی در کشور پایین است و گاهی مشکلاتی برای تولیدکنندگان و سلامت دام هایشان به وجود آورده بدین سبب لازم است که بر روی این مساله در کشور کار شود و مکانیزمی برای کنترل کیفی محصولات کارخانجات دام و طیور نیز در نظر گرفته شود. در حقیقت بیشتر بجای این که نگران صادرات باشیم نگران کیفیت محصولات تولیدی هستیم.

صدر دادرس در آخر اضافه کرد: تا حالا هیچ دستگاهی بر تولیدات خوراک دام نظارت نکرده است. تا به امروز پروسه تولید اینطور بوده که فرمول مشخصی را به کارخانه ها می دادند و تولید صورت می گرفت ولی بر چگونگی تولید و کیفیت نظارتی نبود. بطورمثال باید ذرت در خوراک دام مصرف می شد و سهمیه ذرت نیز داده شده بود ولی تعدادی از ذرت زیرسرند کارخانه ها استفاده کردند که کار درستی نیست. یا بطورمثال باید سبوس گندم زده می شد ولی سبوس برنج زده شد. یا بطورمثال درصد املاح، نمک و اوره کم و زیاد شده که موجب ایجاد مشکلاتی برای دام های سبک و سنگین شده است.





منبع:

1401/08/28
10:01:45
0.0 / پنج
445
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سیمان سیمان