مهر بررسی كرد؛

پول، مهم ترین عنصر در جهش تولید مسکن کم کاری بانک ها مشهود است

پول، مهم ترین عنصر در جهش تولید مسکن کم کاری بانک ها مشهود است

به گزارش سیمان، بانکها که در جهت قانون جهش تولید مسکن بعنوان مهم ترین ارگان شناخته شده اند طبق شواهد بانک مرکزی، طی دوسال گذشته در جهت قانون جهش تولید مسکن ضعیف ترین عملکرد را داشته اند.



به گزارش سیمان به نقل از مهر، کند بودن روند پرداخت تسهیلات بانکی یکی از موانع جدی بر سر راه نهضت ملی مسکن است؛ تمایل بانکها بیشتر به این سمت است که تسهیلات خویش را برای خرید، تجارت و یا مشارکت که دوره بازپرداخت آن بلندمدت نیست پرداخت کنند و خیلی به طرح های بلندمدت مانند مسکن تمایلی ندارند.
این در حالیست که قانون جهش تولید مسکن، بانکها را مکلف کرده که حداقل ۲۰ درصد از کل تسهیلات خویش را به نهضت ملی مسکن اختصاص بدهند، اما به بهانه های مختلف همچون نداشتن اعتبار امروز این رقم حتی ۵ درصد هم نیست؛ قانون گذار اعلام نموده است بانکها اگر برخلاف این قانون و وظیفه عمل کنند باید جریمه شوند ولی همانطور که گفته شد دو سال است که دولت هیچ بانکی را در این خصوص جریمه نکرده است و عملاً بانکها هم می کوشند که پول را در نزد خود نگه دارند.
مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به اینکه، سیستم بانکی باید به وظیفه قانونی خود برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن عمل کند، اظهار داشت: وزارت اقتصاد رئیس مجمع بانکها است و احکام مدیران عامل و هیأت مدیره بانکها توسط وزارت اقتصاد صادر می شود.
وی اضافه کرد: ازاین رو توقع ما از وزارت اقتصاد اینست که پیگیری کند بانکها به وظیفه قانونی خودشان در عملیات بزرگ مسکن سازی در کشور عمل کنند و انتظار دیگری غیر از این نداریم.
بذرپاش خاطرنشان کرد: رئیس کل بانک مرکزی جلسه ای را برگزار کرد و که در آن جلسه تمامی بانکها حضور داشتند. در این نشست تاکید شد که بانکها همکاری لازم را برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن داشته باشند
عدم وام دهی بانکها موانع اصلی برای ساخت و ساز طرح نهضت ملی مسکن
حسن همتی عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با دلیل عدم وام دهی بانکها در جهت قانون جهش تولید مسکن مجلس، اظهار داشت: عدم وام دهی بانکها برای ساخت واحدهای مسکونی یکی از موانع اصلی ساخت و ساز مسکن در دولت سیزدهم به حساب می آید که مسؤلان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید نسبت به این رفتار بانکها پاسخگو باشند.
این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: امروز بانکها از دادن وام مسکن امتناع می کنند؛ صرفا بعضی اوقات این وام ها را به افرادی که سفارش شدند پرداخت می کنند و عملاً به مردم وامی پرداخت نمی شود و شرایط وام دهی به حدی سوال برانگیز است که حتی وام ازدواج هم به سختی پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: مجلس قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد اما تا وقتی بانکها که یک سمت ماجرا هستند مبادرت به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن نمی کنند نباید انتظار داشته باشیم که این قانون مجلس اجرایی شود و عملاً دولت نمی تواند با این شرایط راه به جایی برد.
در سال قبل فقط یک بانک به وظیفه خود عمل کرد
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که پارسال فقط یک بانک به تعهدش عمل کرد، اظهار داشت: سال قبل برخی گلایه ها در خصوص این که بانکها وام نمی دهند در کمیسیون عمران مطرح بود که مسئولین مربوطه نظارت و بررسی ها در جهت عملکرد بانکها آغاز کردند تنها بانک تخصصی مسکن که وظیفه اصلی این بانک دادن تسهیلات در جهت قانون جهش تولید مسکن می باشد ورود پیدا کرده بود و باقی بانکها عملکردی نداشتند.
عضو کمیسیون عمران در ادامه تصریح کرد: در جهت طرح نهضت ملی مسکن امسال دولت با گامهای استوارتری رو به جلو قدم برمی دارد و طی جلساتی که با سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد ازاین رو شد تا نظارت جدی بر عملکرد بانکها شود تا شاهد اجرایی شدن وظایفشان در طرح ملی مسکن در کشور باشیم.
وی اظهار داشت: برای وام دهی بانک سهمیه معینی در نظر گرفته شده و حدود ۲۰ درصد از تسهیلات در جهت وام مسکن می باشد و حدود ۳۰۰ میلیون تومان سهمیه وام هر واحد مسکونی است و صرفا بعضی از سازندگان و انبوه سازان از میزان وام گلایه داشتند اما روند پرداخت تسهیلات از ماه گذشته نظارت های جدی در دستوری کار است.
به گزارش سیمان به نقل از مهر، بانکها یکی از نهادهایی هستند که می توانند در فرایند ساخت و سازهای حمایتی با عرضه تسهیلات نقشی تعیین کننده داشته باشند، در این خصوص دولت سیزدهم هم از همان ابتدا بانکها را موظف کرد که ۲۰ درصد از منابع خویش را برای پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن اختصاص بدهند.
کم کاری بانکها در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن باعث شد که بخشی از منابع این طرح در چارچوب تسهیلات باید تأمین شود و عدم التزام بانکها سبب شده تا شاهد وقفه در اجرای این ابر پروژه دولت سیزدهم در کشور باشیم و البته این مدارا کردن دولت با بانکهای باعث ضرر به حوزه ساخت و ساز کشور شده است چونکه که سرعت ساخت و ساز در کشور کند پیش رود.


منبع:

1402/07/16
17:44:25
0.0 / پنج
309
تگهای خبر: تجارت , تخصص , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سیمان سیمان